Poszli do restauracji po rewolucjach Magdy Gessler. Jednym byli bardzo zaskoczeni

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Magda Gessler uważa rewolucję w Malinówce za jedną z najbardziej udanych - Pyszności; Fot. YouTube: Check In - Klaudia i Michał (screenshot)


Magda Gessler ma na koncie wiele udanych rewolucji. Do jednej z nich należy ta przeprowadzona w wiślanej „Malinówce”. Od metamorfozy knajpy pod okiem znanej restauratorki minęło już 13 lat, a restauracja ta przez cały czas cieszy się zainteresowaniem i doskonałą opinią. Klaudia i Michał z youtubowego kanału „Check In” postanowili zweryfikować, czy „Malinówka” to rzeczywiście jedna z najlepszych rewolucji Gessler.

Restauracja ta znajduje się w Wiśle w województwie śląskim. Nieprzerwanie działa od 2011 roku zarządzana przez właścicielkę Barbarę Wojciechowską. „Malinówka” była pierwszym lokalem w tej miejscowości, w którym przeprowadzono „Kuchenne Rewolucje”. Metamorfoza, jaką knajpa ta przeszła pod okiem Magdy Gessler, okazała się strzałem w dziesiątkę. Lokal bowiem do dzisiaj przyciąga tłumy.

Przeczytaj również: Poważne oskarżenia wobec Gessler. Właściciele restauracji nie szczędzili mocnych słów

Magda Gessler i jej udana rewolucja w Wiśle

W restauracji „Malinówka” Magda Gessler pojawiła się w 2013 roku. Po „Kuchennych Rewolucjach” knajpa zaczęła doskonale radzić sobie na gastronomicznym rynku. Goście wychwalają to miejsce, niemniej pochwał płynie od samej Gessler, która nierzadko wspominała o rewolucji w „Malinówce” jako o jednej z najbardziej udanych. Klaudia i Michał z kanału „Check In” postanowili sprawdzić, czy „Malinówka” zachwyci ich tak samo, jak znaną restauratorkę.

Magda Gessler uważa rewolucję w „Malinówce” za jedną z najbardziej udanych – Pyszności; Fot. YouTube: Check In – Klaudia i Michał (screenshot)

Sprawdzili „Malinówkę” po rewolucjach. Co ich zaskoczyło?

„Malinówka”serwuje regionalną kuchnię, a menu Magdy Gessler zawiera głównie wariacje na temat pstrąga. Na stole komentujących na początku pojawiła się zupa rybna z pulpetami (25 zł). Klaudia uczciwie przyznała, iż porcja zupy była naprawdę spora, w smak zaskakujący – rybny, ale niezbyt intensywny. Całość bardzo wpisała się w jej podniebienie. Równie dobre noty otrzymała przystawka – kanapki z masłem chrzanowym i wędzonym pstrągiem (25 zł).

Na drugie danie Klaudia zamówiła smażonego pstrąga na klarowanym maśle z dodatkiem sosu z grzybami i orzechami (63 zł). To jedna z najczęściej polecanych pozycji w „Malinówce”. Para zgodnie stwierdziła, iż potrawa ta zasługuje na 10 punktów na 10. Michał zaś poprosił o kassler (wieprzowina, zapeklowana i podwędzona) z kapustą, ziemniakami i sosem chrzanowym (43 zł). W tym przypadku opinie były podobne. „Mistrzostwo” – podsumował mężczyzna.

Para zachwyciła się też smakiem tarty malinowo-orzechowej z sosem orzechowo-pomarańczowym oraz malinami (30 zł). Za całość łącznie zapłacili 228 zł (z napojami). Pod koniec odcinka zgodnie przyznali, iż restauracja ta jest warta polecenia. A co zaskoczyło ich najbardziej?

– Dla mnie zaskakujące jest to, iż minęło bardzo dużo czasu, 13 lat, a menu Magdy Gessler dalej jest dostępne i mamy tutaj dopisek, iż ziemniaki purée są przygotowywane według przepisu Magdy Gessler – przyznała w nagraniu Klaudia z „Check In”.

Idź do oryginalnego materiału