Podpłomyki z ciasta francuskiego dodatkowo nadziewane kurczakiem i ziemniakami – Koniecznie spróbuj!

fajnainspiracja.pl 3 tygodni temu

Szukasz inspiracji na smaczną, wytrawną przystawkę? W takim razie trafiłeś we adekwatne miejsce! Dziś wspólnie przygotujemy pyszne podpłomyki z kurczakiem i ziemniakami! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciem i instrukcjom wideo przygotowanie jest bardzo łatwe i oszczędza czas!

Przygotujmy więc razem te podpłomyki z kurczakiem i ziemniakami!

Pudding cappuccino krojony z herbatnikami – harmonia smaków!

Jeśli szukasz więcej dobroci, koniecznie spróbuj tego ciasta z jagodami!

Niesamowite ciasto orzechowe bez pieczenia z nutellą i kremem serowym


Pyszny przepis na podpłomyki nadziewane mięsem:

Co będzie potrzebne:

Ciasto:

  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • 3 g soli
  • 170 g roztopionego masła
  • 650 g zwykłej mąki
  • 12 g proszku do pieczenia

nadzienie:

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 100 g cebuli
  • 250 g gotowanych ziemniaków
  • 10 g soli
  • 5 g pieprzu
  • 30 g roztopionego masła
  • 1 jajko (do smarowania)

Mini bułki do hot dogów – świetna przekąska dla małych i dużych


Jak postępować:

1) Wymieszać razem śmietanę, jajka, proszek do pieczenia, roztopione masło i sól. Dokładnie wymieszać.

2) Dodać mąkę.

3) Wyrobić gładkie ciasto i pozostawić na 30 minut pod ręcznikiem.

4) Podzielić ciasto na równe kawałki i pozostawić na kilka minut pod ściereczką.

5) Następnie rozwałkuj każdy kawałek ciasta na okrągły kształt tej samej wielkości.

6) W misce wymieszaj wszystkie składniki na nadzienie i wymieszaj.

7) Rozłóż nadzienie na cieście.

8) Przykryj drugim ciastem i uformuj kieszeń. Dokładnie wygładź nadzienie, aby nie wypadło.

9) Umieść na blasze do pieczenia i posmaruj jajkiem.

10) Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.

INSTRUKCJE WIDEO DLA KIESZENI WYPEŁNIONYCH MIĘSEM:

Idź do oryginalnego materiału