Choć kaczka jest mięsem nieco tłustszym, nie jest to wcale jej wada. Tłuszcz kaczy to doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są korzystne dla serca i pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu LDL, jednocześnie podnosząc "dobry" cholesterol HDL. To sprawia, iż kaczka jest wartościowym elementem zbilansowanej diety, zwłaszcza dla osób aktywnych fizycznie. jeżeli liczymy kalorie, doskonałym wyborem jest pierś z kaczki bez skóry – to najchudsza część, równie dietetyc
Podlasie stawia na kaczki?
Choć kaczka jest mięsem nieco tłustszym, nie jest to wcale jej wada. Tłuszcz kaczy to doskonałe źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są korzystne dla serca i pomagają obniżyć poziom "złego" cholesterolu LDL, jednocześnie podnosząc "dobry" cholesterol HDL. To sprawia, iż kaczka jest wartościowym elementem zbilansowanej diety, zwłaszcza dla osób aktywnych fizycznie. jeżeli liczymy kalorie, doskonałym wyborem jest pierś z kaczki bez skóry – to najchudsza część, równie dietetyc