Szukasz inspiracji na świetną pikantną przystawkę na dziś? Mamy dla Ciebie świetną podpowiedź! Dziś wspólnie przygotujemy wyjątkowe pieczone pączki z ciasta francuskiego z boczkiem, które wypełnione są delikatnym farszem i podane z pysznym sosem. Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciami oraz instrukcjom wideo przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu! Zatem do dzieła!
Szybki i smaczny obiad z jednego garnka, który od razu pokochasz
Pierożki z ciasta francuskiego zapiekane z boczkiem, wypełnione delikatnym farszem i podane z pysznym sosem
Czego będziemy potrzebować:- 2 bułki z ciasta francuskiego (500 + 500 g)
Nadzienie:
- 120 g sera
- 15 g świeżej pietruszki
- 120 g wędzonego boczku
Sos:
- olej – do smażenia
- 150 g pieczarek
- 40 g kwaśnej śmietany
- 40 g majonezu
- 5 g soli
- 5 g czarnego mielonego pieprzu
- 100 g startego sera
Dressing do nadzienia:
- 150 g serka śmietankowego
- 20 g czosnku
Kostki orzechowe z dwukolorowym kremem i karmelizowanymi orzechami
Jak będziemy postępować:1) Nadzienie: Na jednym arkuszu ciasta francuskiego rozsmarować starty ser, następnie rozłożyć świeżo posiekaną natkę pietruszki i przykryć drugim arkuszem ciasta francuskiego.
2. dzięki kółka do pizzy uformuj plastry, umieszczając na każdym z nich plaster wędzonego boczku, używając szpikulca do zrobienia delikatnego wgłębienia i używając 2 łyżek i 2 widelców, aby uformować wiatraczki i umieścić je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.
4. Sos.
5. Umieść serek śmietankowy w misce i dodaj zmiażdżony czosnek – wymieszaj.
6. Gdy czas pieczenia dobiegnie końca, wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika i wyjmij łyżki i widelce z upieczonych wiatraczków i napełnij je przygotowanym dressingiem.
7. Podawaj je również z przygotowanym sosem, a co najważniejsze z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!