Ten przepis to świetny sposób na przepyszne, soczyste mięso z wołowiny. Duszona trochę dłużej, ale za to w niższej temperaturze wołowina bez kości, w pysznym sosie własnym na bazie bulionu, czerwonego wina i sosu worcester. W drugiej części pieczenia dodajemy obrane, nieduże ziemniaki oraz mini marcheweczki. Na koniec mamy pełny posiłek, który można jeszcze wzbogacić o sos chrzanowy czy surówkę. Obiad na 2 - 3 dni gotowy, bo można go odgrzewać. Danie wygląda też oryginalnie, więc z pewnością sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęcia i uroczystości. Po szczegóły techniczne (jakie mięso wybrać, czy marynować itp) zapraszam na stronę z przepisem :)



![Jak przedłużyć świeżość masła? Proste triki, które działają naprawdę długo! [PORADNIK]](https://warszawawpigulce.pl/wp-content/uploads/2025/12/c42ef289-4fec-4acb-a0aa-5ddb4ea643c2-1.jpg)











