Trauma z późniejszego dzieciństwa. Postanowiłam jednak zmienić trochę sposób wykonania i jest cacy. Nie pamiętam adekwatnie co mi nie pasowało w pierwotnej wersji, ta jest jednak nieco inna i nie mam się do czego doczepić. A, i pamiętajcie o tym, żeby znaleźć dobrej jakości szprotki, da się.

Składniki:
250 g białego sera (ja użyłam chudego) 
1 puszka szprotek w oleju 
1 łyżka jogurtu naturalnego 
5 łodyg cienkiego szczypiorku 
sól 
pieprz   
Szprotki odcedzamy z oleju. Wrzucamy je do miski razem z białym serem, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jogurt, sól, świeżo mielony pieprz, poszatkowany szczypiorek, mieszamy. o ile jednak jesteście szczęśliwcami, którzy posiadają rozdrabniarkę, użyjcie jej, uzyskacie efekt, taki jak na moim zdjęciu.
Podobne przepisy:
Pasta z serka śmietankowego i wędzonego łososia
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim
Pasta z makreli i serka wiejskiego

![Bal Wszystkich Świętych u św. Józefa w Świdnicy [FOTO]](https://swidnica24.pl/wp-content/uploads/2025/11/bal-Wszystkich-Swietych-sw.-Jozef-Swidnica-3-listopada-2025-19.jpg)











