Każda osoba, która zostawi reakcję dostanie ZA DARMO gazetkę o zdrowiu cz. 2! Mam wielką prośbę: pomóż mi dotrzeć do większej ilości odbiorców – wystarczy, iż zostawisz jedną z reakcji poniżej, a Ty dostaniesz darmową gazetkę – z góry bardzo dziękuję
Po tym jak zostawisz reakcję, wpisz poniżej maila, a gazetka od razu zostanie do Ciebie wysłana!
- Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych tylko i wyłącznie w celu otrzymania ebooka na maila wysłanego przez Administratora Danych - Artur Topolski.
Gluten to jeden z najbardziej kontrowersyjnych składników diety, o którym jest w ostatnich latach bardzo głośno.
Z roku na rok rośnie popularność diety bezglutenowej, co ma wynikać z faktu, iż nietolerancja glutenu uznawana jest za istotny problem zdrowotny. Czy rzeczywiście eliminacja glutenu z diety jest koniecznością?
Czym jest gluten?
Gluten to białko występujący w pszenicy, a także jej odmianach – życie i jęczmieniu, orkiszu i pszenicy durum. Jest to białko zapasowe, które stanowi mieszaninę gliadyny i gluteiny. To białko roślinne stanowi niemal 80% wszystkich białek pszenicy.
Gluten – eliminować go z diety czy wręcz przeciwnie?
Gluten to jeden z najbardziej kontrowersyjnych składników diety, o którym jest w ostatnich latach bardzo głośno. Z roku na rok rośnie popularność diety bezglutenowej, co ma wynikać z faktu, iż nietolerancja glutenu uznawana jest za istotny problem zdrowotny. Czy rzeczywiście eliminacja glutenu z diety jest koniecznością?
Czym jest gluten?
Gluten to białko występujący w pszenicy, a także jej odmianach – życie i jęczmieniu, orkiszu i pszenicy durum. Jest to białko zapasowe, które stanowi mieszaninę gliadyny i gluteiny. To białko roślinne stanowi niemal 80% wszystkich białek pszenicy. Gluten jest składnikiem zapewniającym pożądane adekwatności produktom zbożowym – kleistą konsystencję i elastyczność. Gluten niegdyś nie powodował żadnych problemów ze zdrowiem. Dopiero ostatnie pięćdziesiąt lat upłynęło pod znakiem modyfikacji genetycznych pszenicy – i to wpłynęło na pojawienie się alergizujących adekwatności glutenu.
Gdzie występuje gluten?
Gluten to białko występujące naturalnie w zbożach: pszenicy, owsie, orkiszu, życie, pszenżycie i jęczmieniu, a także produktach zbożowych. Ponadto gluten znaleźć można w żywności przetworzonej, gdyż składnik ten dodawany jest w celu poprawy smaku, konsystencji i zapachu. Najwięcej glutenu – poza produktami zbożowymi – znaleźć można w:
– produktach instant
– wędlinach, parówkach, pasztetach
– słodyczach i wypiekach
– majonezie i musztardzie
– kawie zbożowej
Glutenu nie zawierają natomiast takie zboża jak: kukurydza, proso, sorgo, gryka, ryż, maniok oraz tapioka. w tej chwili w sklepach nie brakuje także produktów bezglutenowych, które w swojej pierwotnej postaci zawierają gluten, jednak na skutek odpowiednich procesów przetwórczych zostają go pozbawione.
Dla kogo dieta bezglutenowa?
Dieta bezglutenowa nie powinna być stosowana u każdego. Pomimo, iż w tej chwili panuje moda na dietę bezglutenową – nie każdy może zdecydować się na taki model żywienia. Nie ma sensu sugerować się opowieściami celebrytów, którzy dzięki takiemu modelowi żywienia zrzucili zbędne kilogramy, pozbyli się problemów skórnych czy bólów głowy. W rzeczywistości jednak dieta bezglutenowa jest dietą mogącą prowadzić do niedoborów pokarmowych. Wyeliminowanie większości produktów zbożowych może sprzyjać niedoborom witamin z grupy B, cynku, wapnia, żelaza czy błonnika. Stosowanie diety bezglutenowej zasadne jest wyłącznie w przypadku, gdy zdiagnozowana zostanie celiakia lub inne choroby glutenozależne. Dieta bezglutenowa przeznaczona jest zatem dla osób chorujących na:
– celiakię, czyli choroba trzewna; jest to schorzenie autoimmunologiczne w przebiegu której dochodzi do zaniku kosmków jelitowych pod wpływem diety zawierającej gluten; objawami celiakii mogą być bóle brzucha i niestrawność, a także spadek masy ciała; często celiakia przez długi czas przebiega bezobjawowo
– alergia na gluten, czyli uczulenie na białko pszenicy, prowadzące do pobudzenia układu immunologicznego i wzmożonej syntezy specyficznych przeciwciał klasy IgE; alergia na gluten może dawać zarówno objawy ze strony układu pokarmowego (bóle brzucha, wzdęcia, biegunki) jak i objawy ogólne (pokrzywka, duszności, astma, katar)
– nadwrażliwość na gluten, czyli zaburzenia trawienia glutenu, które nie mają nic wspólnego ani z autoimmunizacją, ani z alergizacją; objawia się objawami żołądkowymi oraz osłabieniem.
Jak zdiagnozować wymienione dolegliwości? W przypadku alergii na gluten wystarczy oznaczyć poziom specyficznych przeciwciał IgE, zaś do zdiagnozowania celiakii konieczne jest wykazanie obecności przeciwciał EMA oraz TG2, a niekiedy wymagane jest także wykonanie biopsji dwunastnicy. Diagnozę nadwrażliwości na gluten stawia się na drodze wykluczenia alergii i celiakii, gdy uzyskane są ujemne wyniki badań przeciwciał.
To białko roślinne stanowi niemal 80% wszystkich białek pszenicy.
Gluten jest składnikiem zapewniającym pożądane adekwatności produktom zbożowym – kleistą konsystencję i elastyczność. Gluten niegdyś nie powodował żadnych problemów ze zdrowiem. Dopiero ostatnie pięćdziesiąt lat upłynęło pod znakiem modyfikacji genetycznych pszenicy – i to wpłynęło na pojawienie się alergizujących adekwatności glutenu.
Gdzie występuje gluten?
Gluten to białko występujące naturalnie w zbożach: pszenicy, owsie, orkiszu, życie, pszenżycie i jęczmieniu, a także produktach zbożowych. Ponadto gluten znaleźć można w żywności przetworzonej, gdyż składnik ten dodawany jest w celu poprawy smaku, konsystencji i zapachu. Najwięcej glutenu – poza produktami zbożowymi – znaleźć można w:
- produktach instant
- wędlinach, parówkach, pasztetach
- słodyczach i wypiekach
- majonezie i musztardzie
- kawie zbożowej
Glutenu nie zawierają natomiast takie zboża jak: kukurydza, proso, sorgo, gryka, ryż, maniok oraz tapioka. w tej chwili w sklepach nie brakuje także produktów bezglutenowych, które w swojej pierwotnej postaci zawierają gluten, jednak na skutek odpowiednich procesów przetwórczych zostają go pozbawione.
Dla kogo dieta bezglutenowa?
Dieta bezglutenowa nie powinna być stosowana u każdego. Pomimo, iż w tej chwili panuje moda na dietę bezglutenową – nie każdy może zdecydować się na taki model żywienia.
Nie ma sensu sugerować się opowieściami celebrytów, którzy dzięki takiemu modelowi żywienia zrzucili zbędne kilogramy, pozbyli się problemów skórnych czy bólów głowy. W rzeczywistości jednak dieta bezglutenowa jest dietą mogącą prowadzić do niedoborów pokarmowych.
Wyeliminowanie większości produktów zbożowych może sprzyjać niedoborom witamin z grupy B, cynku, wapnia, żelaza czy błonnika. Stosowanie diety bezglutenowej zasadne jest wyłącznie w przypadku, gdy zdiagnozowana zostanie celiakia lub inne choroby glutenozależne. Dieta bezglutenowa przeznaczona jest zatem dla osób chorujących na:
– celiakię, czyli choroba trzewna; jest to schorzenie autoimmunologiczne w przebiegu której dochodzi do zaniku kosmków jelitowych pod wpływem diety zawierającej gluten; objawami celiakii mogą być bóle brzucha i niestrawność, a także spadek masy ciała; często celiakia przez długi czas przebiega bezobjawowo
– alergia na gluten, czyli uczulenie na białko pszenicy, prowadzące do pobudzenia układu immunologicznego i wzmożonej syntezy specyficznych przeciwciał klasy IgE; alergia na gluten może dawać zarówno objawy ze strony układu pokarmowego (bóle brzucha, wzdęcia, biegunki) jak i objawy ogólne (pokrzywka, duszności, astma, katar)
– nadwrażliwość na gluten, czyli zaburzenia trawienia glutenu, które nie mają nic wspólnego ani z autoimmunizacją, ani z alergizacją; objawia się objawami żołądkowymi oraz osłabieniem.
Jak zdiagnozować wymienione dolegliwości? W przypadku alergii na gluten wystarczy oznaczyć poziom specyficznych przeciwciał IgE, zaś do zdiagnozowania celiakii konieczne jest wykazanie obecności przeciwciał EMA oraz TG2, a niekiedy wymagane jest także wykonanie biopsji dwunastnicy. Diagnozę nadwrażliwości na gluten stawia się na drodze wykluczenia alergii i celiakii, gdy uzyskane są ujemne wyniki badań przeciwciał.
Nie wiesz, jak ułożyć sobie dietę, która nie tylko odchudza, ale również wspomaga w chorobach i dolegliwościach?
Artur Topolski (Specjalista Żywienia): Co zyskasz dzięki diecie naszego autorstwa? Nasze diety nie tylko odchudzają, ale również wspomagają w chorobach i dolegliwościach: zaparcia, nadciśnienia, Hashimoto, niedoczynności tarczycy, miażdżycy, osteoporozy, cukrzycy typu 2.
Moja firma jest jedną z najlepiej ocenianych firm w kategorii diet! – Opinie z Google
Będąc na naszej diecie nie musisz rezygnować z:
- kawy;
- ograniczysz słodycze, ale nie musisz ich w pełni eliminować;
- na naszej diecie nie musisz rezygnować z potraw czy ciast serwowanych na imprezach czy uroczystościach.
Zamawiając od nas dietę otrzymasz specjalistyczny plan żywieniowy, w którego skład wchodzą starannie opisane posiłki: składniki, sposób wykonania, a także kaloryczność każdego posiłku, ilość białka, węglowodanów oraz tłuszczów.
Dlaczego nasze spersonalizowane diety są skuteczne?
Śledzimy nowe trendy oraz badania naukowe na temat diet, aby stale doskonalić naszą wiedzę. Układamy diety zgodnie z badaniami naukowymi, aby miały najwyższą skuteczność.
Jedno z badań, którym kierujemy się przy układaniu diet zostało opracowane przez grupę 16 naukowców. W skład tej grupy można było odnaleźć między innymi: Frank M. Sacks, George A. Bray, Vincent J. Carey, czy C. Pallister. Badanie to zostało wykonane w 2009 roku przez Departament Żywienia Harvard School w Bostonie (USA). W badaniu tym wzięło udział 811 pacjentów z nadwagą. Każdy z nich otrzymał ułożoną pod siebie dietę, która była różna dla wszystkich z pacjentów, ponieważ była ona dobierana na podstawie wieku, wzrostu, wagi oraz aktywności fizycznej. Badanie udowodniło, iż najlepsze efekty dają diety, które mają odpowiednią wartość energetyczną dla konkretnej osoby. Oryginalna dokumentacja z tego badania w języku angielskim znajduje się w kliknij tutaj.
W mojej praktyce Specjalisty Żywienia odpowiedni dobór kaloryczności, węglowodanów, białek, tłuszczy i pozostałych składników odżywczych pozwala na najszybszy spadek wagi.
Inne bardzo ważne badanie zostało przeprowadzone przez wydział żywienia Uniwersytetu w Kopenhadze. Badanie to zostało wykonane pod okiem następujących naukowców Arne Astrup oraz Madsa F. Hjortha. W badaniu tym wzięło udział 300 pacjentów, którzy byli poddani specjalistycznej diecie przez 6 miesięcy. Udowodniono, iż w zależności od metabolizmu glukozy należy stosować dietę o odpowiedniej ilości węglowodanów i tłuszczy. Tylko takie działanie znacznie szybciej i skuteczniej odchudza niż tradycyjne diety. Oryginalną dokumentację z tego badania znajdziesz w kliknij tutaj.
W diecie są proste i tanie składniki, głównie: makarony, kasze, ryże, kanapki itp. Klienci mówią, iż na diecie wydają na zakupy spożywcze choćby 40% mniej niż przed dietą – to duża oszczędność!!
Trafiłeś na ofertę specjalną! jeżeli kupisz dietę w tym czasie, to zapłacisz za całość tylko 69 zł 39 zł oraz otrzymasz dodatkowo do diety ZA DARMO:
1. Kontakt z dietetykiem GRATIS.
2. Dieta dla partnera GRATIS.
3. Przepisy na słodycze, które możesz jeść na mojej diecie!
4. Poradnik o tym, jak dzięki żywności wspomóc pracę jelit i trawienie, co przyspiesza odchudzanie!
5. Encyklopedię zdrowia – znajdziesz w niej informacje co jeść, aby wspomóc swój organizm w różnych chorobach.
6. jeżeli dieta będzie nieskuteczna otrzymasz zwrot pieniędzy.
7. Gwarancja najniższej ceny w Internecie lub zwrot pieniędzy.
Powyższa oferta specjalna jest ograniczona czasowo oraz indywidualnie!
Metamorfozy dzięki naszych diet
Agnieszka Kaluta (-25 kg)
Poniżej możesz zobaczyć metamorfozę na naszych dietach Pani Agnieszki Kaluty, która schudła -25 kg!
Kamil Hajduk (-18 kg)
Ta metamorfoza przedstawia Kamila Hajduka, który ogólnie schudł 18 kg przy czym 16 kg od maja tego roku do połowy sierpnia. Czyli udało mu się schudnąć na naszych dietach 16 kg w ciągu 3,5 miesięcy! Możesz wejść na jego profil na Instagramie i sprawdzić pozostałe zdjęcia.
Metamorfoza Justyny (- 35 kg) – BEZ AKTYWNOŚCI FIZYCZNEJ
Dowód na to, iż osoby starsze z zerową aktywnością fizyczną można również spektakularnie odchudzić. Justyna przed zastosowaniem diety ważyła 106 kg, dziś waży 71 kg. Poprawił się nie tylko wygląd, ale zdrowie, stawy nie bolą, a także ma lepsze wyniki cholesterolu i cukru we krwi.
Poniżej zamieszczam zdjęcie wiadomości syna Justyny
Metamorfoza Norberta (-28 kg)
Aby potwierdzić rzetelność i prawdziwość metamorfozy zamieszczam za zgodą link do profilu Norberta na Facebooku: kliknij tutaj.
Metamorfoza Krzysztofa (- 11 kg)
Przedstawiam Ci mojego klienta, który nie posiadał żadnych chorób utrudniających odchudzanie (głównie problemy z hormonami utrudniają odchudzanie). Poniżej zdjęcie przed zastosowaniem diety.
Metamorfoza Magdaleny (- 23 kg)
Magda ma chorobę Hashimoto, która znacznie utrudnia odchudzanie. dzięki odpowiednich diet udało nam się uzyskać efekt aż o 23 kg mniej. Poprawiły się również wyniki badań. Poziom cukru oraz cholesterolu również wrócił do normy.
Aby potwierdzić rzetelność i prawdziwość metamorfozy zamieszczam za zgodą link do profilu Magdy na Facebooku: kliknij tutaj.
Metamorfoza Małgorzaty (- 40 kg)
Małgorzata nie miała żadnych chorób utrudniających odchudzanie. Efekt to aż 40 kg mniej bez efektu jojo. Obecnie Małgorzata nie stosuje diety od ponad 3 miesięcy i nie ma efektu jojo.
Poza bardzo dużym spadkiem wagi poprawiło się również zdrowie. Badania krwi są w normie, a także diagram witaminowy. Spadł poziom cholesterolu oraz cukru we krwi.
Metamorfoza Justyny (- 13 kg)
Pacjentka jest chora na dwie choroby, które znacznie utrudniają proces odchudzania, a mianowicie cierpi na hashimoto oraz zespół policystycznych jajników. Jej metamorfozę przedstawiam poniżej wraz z wiadomością mailową. Za pomocą naszej diety udało nam się uzyskać zadowalający efekt dla pacjentki, czyli 13 kilogramów mniej w 3 miesiące.
Poniżej zrzut ekranu maila od Justyny
Aby potwierdzić rzetelność i prawdziwość metamorfozy zamieszczam za zgodą link do profilu Justyny na Facebooku: kliknij tutaj.
Pozostali moi klienci
Kasia -11 kg
Monika -23 kg
Aby potwierdzić rzetelność i prawdziwość metamorfozy zamieszczam za zgodą link do profilu Moniki na Facebooku: kliknij tutaj.
Magda -20 kg
Aby potwierdzić rzetelność i prawdziwość metamorfozy zamieszczam za zgodą link do profilu Magdy na Facebooku: kliknij tutaj.
Jacek -17 kg
Aby potwierdzić rzetelność i prawdziwość metamorfozy zamieszczam za zgodą link do profilu Jacka na Facebooku: kliknij tutaj.
Poznaj opinie moich klientów – ponad 9000 opinii na Facebooku oraz ponad 1100 opinii na innych stronach!
UWAGA: jeżeli poniżej nie wyświetlają Ci się opinie z Facebooka, to znaczy, iż nie zaakceptowałeś polityki prywatności Facebooka. Wtedy możesz przejść do opinii o naszych dietach na Interii – w sumie jest tam ponad 1100 opinii!
Na Interii znajduje się ponad 1150 opinii o naszych dietach w tym około 96% stanowią opinie pozytywne – kliknij tutaj, aby przeczytać.
Dlaczego warto mi zaufać?
Z wykształcenia jestem dyplomowanym specjalistą żywienia. Mój numer dyplomu to: 0053/2016 oraz numer ewidencyjny wpisu do RIS 2.24/00211/2014.
Należę do polskiej czołówki najpopularniejszych specjalistów w dziedzinie żywienia. Nie piszę tego, żeby się pochwalić, ale uświadomić, iż trafiłeś w dobre ręce. Pomogliśmy już ponad 120 000 osobom z różnymi zaburzeniami odżywiania, otyłością, nadwagą, czy problemami ze zdrowiem. Diety wykonujemy nie tylko na odchudzanie, ale również wspomagające w chorobach i dolegliwościach: hashimoto, zaparcia, wzdęcia, nieżyt żołądka, nadciśnienie tętnicze, osteoporozę, miażdżycę, cukrzycę typu 2, insulinooporność, niedoczynność i nadczynność tarczycy. Wykonujemy również diety wegetariańskie.
Jestem najpopularniejszym Specjalistą Żywienia w Polsce. Mój autorytet potwierdza ponad 315 000 osób obserwujących mnie na Facebooku. Moje konto na Facebooku znajdziesz tutaj lub poniżej.
Posiadam certyfikat
Gdzie możesz o mnie usłyszeć?
1. Wirtualna Polska – piszę artykuły dla Wirtualnej Polski, mój profil redaktorski znajdziesz
klikając tutaj.
2. Interia – tutaj znajduje się bardzo długi wątek bo ponad 600 komentarzy na temat naszych diet, skuteczności itp. Kliknij tutaj, aby przeczytać.
3. Verbena – głównie piszę dla nich artykuł o ziołach, ale również znajdziesz tam wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby przeczytać wywiad.
4. Wizaż – Jedna z najpopularniejszych stron internetowych dla kobiet. Możesz tam znaleźć wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby przeczytać wywiad.
5. Ohme – strona popularnej, medialnej i często widzianej w telewizji Małgorzaty Ohme. Tam również znajdziesz wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby go przeczytać.
6. MyFitWeb – kolejna strona związane z odchudzaniem, ćwiczeniami. Znajdziecie na niej wywiad ze mną – kliknij tutaj, aby go przeczytać.
7. Dieta.pl – piszę dla nich artykuły głównie o żywieniu i odchudzaniu. Kliknij tutaj, aby zobaczyć jeden z nich.
Piszę artykuły dla działu “zdrowie” Wirtualnej Polski – kliknij tutaj, aby zobaczyć mój profil redaktorski na stronie Wirtualnej Polski.
Dlaczego nasze diety są wyjątkowe i niepowtarzalne?
1. Nasza dieta jest tania – koszt jest jednorazowy, nie pobieramy płatności automatycznie.
2. U mnie możesz otrzymać zwrot pieniędzy, gdy dieta okaże się nieskuteczna w pierwszych 30 dniach stosowania.
3. U mnie dostaniesz dietę nie tylko na odchudzanie, ale również wspomagającą w chorobach i dolegliwościach.
4. Wraz z dietą otrzymujesz za darmo moje trzy książki.
5. Nasze diety posiadają 96% pozytywnych opinii na forum Interii.
6. Diety nie musisz stosować w pełni, aby była skuteczna. Jeden dzień w tygodniu może być luźniejszy.
7. W diecie są tanie produkty dostępne w każdym większym sklepie z żywnością.
8. Tanie produkty do diety i proste przepisy.
9. Moje diety mają ponad 9000 pozytywnych opinii na Facebooku!
10. Na naszej diecie nie musisz rezygnować z kawy czy choćby domowych słodyczy.
OTRZYMASZ PONIŻSZE DODATKI*
Jeśli dieta będzie nieskuteczna otrzymasz zwrot pieniędzy
Kupując ode mnie dietę nie podejmujesz żadnego ryzyka. Daję Ci 30-dniową gwarancję na zwrot pieniędzy w przypadku, gdyby dieta okazała się nieskuteczna w pierwszych 30 dniach stosowania. 30 dni liczy się od dnia otrzymania diety. Chcesz otrzymać zwrot? Po prostu napisz do mnie na [email protected] lub zadzwoń na 783075310
Otrzymujesz rabat -30 zł: Za całość zapłacisz tylko 69 zł 39 zł (aż 30 zł mniej!)
Za dietę zapłacisz tylko 69 zł 39 zł.
Gwarancja najniższej ceny w Internecie lub zwrot pieniędzy!
Jeśli znajdziesz na Internecie tańszą dietę, to zwrócę Ci nadpłatę.
Stały kontakt z dietetykiem GRATIS
Jeśli masz pytania, co do diety, składników czy przepisów, to możesz skorzystać z bezpłatnej rozmowy z dietetykiem.
Dieta dla partnera GRATIS
Zamów dietę dla siebie, a dla partnera otrzymasz za darmo.
Darmowy dostęp do wszystkich książek ze sklepu “Dom Ebooków” – oszczędzasz ponad 80 zł!
Kupując dietę otrzymasz również ZA DARMO dostęp do wszystkich moich książek działu zdrowie wydanych do 2021 roku w sklepie Dom Ebooków. Dostaniesz dostęp do takich elektronicznych książek jak: “Encyklopedia Zdrowia” – która ma 600 stron (kosztuje 50 zł), “Zdrowe Jelita” – która kosztuje 24 zł, “Ulubione przez klientów niskokaloryczne słodycze” – kosztuje ona 13 zł.
Wraz z dietą otrzymasz ZA DARMO przepisy na domowe słodycze, które w sklepie kosztują aż 13 zł!
W sklepie przepisy te kosztują 13 zł, ale Ty wraz z dietą otrzymasz je za DARMO! Możesz korzystać z tych przepisów w czasie naszej diety!
Zwrot pieniędzy, jeżeli nie uda nam się dopasować do Ciebie diety
Otrzymasz zwrot pieniędzy za dietę, jeżeli nie uda nam się dopasować diety do Ciebie i Twojego stylu życia!
Powyższe dodatki są ograniczone czasowo!
Zamawiając dietę otrzymasz również TRZY elektroniczne książki GRATIS!
Pierwsza książka
Wraz z dietą otrzymasz w prezencie elektroniczną książkę. W sklepie kosztuje ona 50 zł, ale wraz z dietą dam Ci ją za darmo. w tej chwili jest ona bestsellerem w moim sklepie! Dowiesz się z niej jak dzięki domowych metod możesz wspomóc swój organizm w takich dolegliwościach i chorobach: hashimoto, niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy, zaparcia, grzybica w tym Candida, wzdęcia, biegunka, alergia, cukrzyca, ból stawów, żylaki, nadciśnienie, trądzik, depresja.
A ponadto znajdziesz również taki informacje jak:
- Regeneracja włosów, skóry i paznokci.
- Poznasz naturalne sposoby na trądzik.
- Dowiesz się, co jeść, aby poprawić koncentrację oraz zapamiętywanie.
Druga książka
Pomysły na pyszne, zdrowe słodycze
Masz dość swojej nudnej diety? Chcesz ją urozmaicić? Nie wiesz jak odzyskać zdrowie i zrzucić zbędne kilogramy? Brakuje Ci słodkości i pysznych deserów? Nie możesz wytrzymać kilku minut nie myśląc o jedzeniu? Standardowa dieta reedukacyjna odstrasza Cię monotonnością? jeżeli przynajmniej na jedno z pytań odpowiedziałeś twierdząco, mam dla Ciebie idealne rozwiązanie – to znakomity e-book mojego autorstwa, który zawiera kilkanaście pomysłów na przepyszne i zdrowe słodycze, które przygotujesz zaledwie w kilka chwil.
Trzecia książka
W sklepie kosztuje ona 24 zł, ale wraz z dietą dam Ci ją za darmo. w tej chwili jest ona bestsellerem w moim sklepie! Dowiesz się z niej, co robić, aby zregenerować swoje jelita. W dzisiejszych czasach, aż 80% ludzi ma problemy z jelitami, które objawiają się nadwagą, wzdęciami, zaparciami, utratą energii, grzybicą, słabą odpornością, czy problemami z trawieniem.
Nie odkładaj decyzji o diecie na później. Znasz konsekwencje nadwagi?
Nadwaga może powodować problemy z sercem i układem krwionośnym
Według danych udostępnionych przez Polski Główny Urząd Statystycznych najczęstszą przyczyną śmierci Polek i Polaków w latach 1989-2014 są choroby układu krążenia. Nadwaga stanowi jedną z przyczyn tego typu schorzeń jakimi są choroby układu krążenia. Dlatego nie pozwól sobie wmówić, iż walka ze zbędnymi kilogramami to wyłącznie objaw próżności. Prawda jest taka, iż jest to objaw… troski o zdrowie i życie bliskich.
Zbyt duża ilość tkanki tłuszczowej ma negatywny wpływ na układ kostny
Nadwaga nie stanowi wyłącznie krytycznego zagrożenia dla zdrowia. Jest również przyczyną mniej groźnych, ale bardzo dokuczliwych schorzeń wywołuje m.in. problemy z układem kostnym. Oczywiście, o ile jesteś jeszcze młoda, to wydaje Ci się, iż problemy z kręgosłupem Cię nie dotyczą, nie wiesz czym jest ból umęczonych kolan. Jednak choćby o ile teraz nie narzekasz na żadne problemy, to musisz wiedzieć, iż każdy zbędny kilogram tłuszczu to obciążenie dla mięśni, stawów i kości, które sprawia, iż krócej będziesz sprawna i pełna energii do życia.
Cukrzyca, zawał czy udar – powodem może być nadwaga
Czy wiesz, iż duża ilość poważnych chorób może być spowodowana otyłością? Cukrzyca, udar, zawał – to tylko niektóre z długiej listy groźnych powikłań, do których może przyczyniać się nadwaga. Dzięki naszej diecie pozbędziesz się zbędnych kilogramów w bezpieczny sposób, a tym samym zadbasz o swoje zdrowie.
Poza odchudzaniem układamy diety, które wspomagają w chorobach i dolegliwościach:
- hashimoto;
- zaparcia;
- wzdęcia;
- nieżyt żołądka;
- nadciśnienie tętnicze;
- osteoporoza;
- miażdżyca;
- cukrzyca typu 2;
- insulinooporność;
- niedoczynność i nadczynność tarczycy.
Prosta i tania dieta
Korzystając z moich usług otrzymujesz na maila gotowy plan żywieniowy, dostosowany do Twojego organizmu i trybu życia – zbilansowaną dietę i listę posiłków (wraz z przepisem wykonania), które bez problemu przygotujesz w domowym zaciszu (wszystko wysyłane jest na maila w tym książki elektroniczne).
Ponadto jadłospis składa się z produktów ogólnodostępnych, których cena jest niska. Dlatego też nie będziesz musiał wiele wydawać na produkty do swojej diety. Dzięki informacjom, które podajesz w formularzu tworzymy dla Ciebie indywidualną dietę uwzględniającą dolegliwości, alergie pokarmowe oraz tryb życia.
Nasza dieta dla Ciebie to przede wszystkim:
- dania, które przygotujesz w nie więcej niż 5 – 20 minut;
- tanie i łatwo dostępne składniki/produkty;
- plan żywieniowy, który stosuje się przez jeden miesiąc – 28 lub 35 przepisów w zależności czy wybierze się 4 czy 5 posiłków dziennie ;
- szczegółowy opis wykonania każdego posiłku wraz ze składnikami odżywczymi;
- możliwość wyboru diety na odchudzanie, utrzymanie wagi, przybranie na masie oraz wspomagające w chorobach i dolegliwościach;
- darmowe korekty, gdy dieta okaże się nieskuteczna;
- prosty kontakt przez maila, sms-a lub Facebooka.