Nowe, sezonowe menu i owoce morza w Prowincji!

tkn24.pl 1 godzina temu

Restauracja Prowincja ponownie zaskakuje klientów dostosowując swoje menu do sezonu. Chcąc zapewnić swoim gościom jak najlepsze i najświeższe produkty szef kuchni zrezygnował już z dań z kurkami i przygotował nową, jesienną kartę dań.

W wielu potrawach znajdziecie jesienne akcenty. Wybierając polędwicę wołową otrzymacie ją z musem z dyni, a pieczeń z dzika zostanie zaserwowana z dyniowymi kluskami i szarą renetą (to świetne połączenie polecają właściciele).

Warto spróbować również kremu z dyni, czy ravioli z borowikami. W nowym menu znajdziecie też pierogi z gęsiną i dziczyzną, a także jak zwykle pyszne burgery i makarony. Trudny wybór czeka Was przy wyborze przystawek, bo zarówno tatar, łosoś gravlax jak i śledź z gzikiem kuszą, a do tego w ofercie znalazła się również świetna chałka z kaszanką i ricottą.

Jest z czego wybierać, a dodatkowo między 18. a 20. października Prowincja zaprasza na Owoce Morza. Propozycje na ten weekend nie pozwalają na łatwe wybory – ośmiornica, mule, kalmary do tego toskańskie cacciuccio, a to i tak nie wszystko.

Śledźcie poczynania Prowincji i sprawdźcie pełne menu na weekend z owocami morza TUTAJ.

Należy pamiętać też o przytulnych wnętrzach Prowincji i tym iż wokół Dworu, w którym się mieści, możecie korzystać z pięknych, jesiennych dni i spacerować po parku czy nad stawem. Restauracja Prowincja i Dwór Zbożenna to idealne miejsce na małe jesienne wyprawy!

Z tego, co wiemy, tradycyjnie już, Prowincja przygotuje coś specjalnego na święto gęsiny, więc już teraz zaplanujcie długi, listopadowy weekend właśnie tam.

Restauracja Prowincja w Dworze Zbożenna

Rezerwacja: 603 120 322

Zdjęcia:

Idź do oryginalnego materiału