Lokal prowadzony przez trzech rodowitych łowiczan – Jana Pońskiego, Dawida Kacprzaka i Tomasza Wasilewskiego, gwałtownie zyskuje popularność jako restauracja, cocktail bar oraz centrum wydarzeń kulturalnych. W weekendy bez rezerwacji ciężko tu o stolik.
„Momenty” oferują własnoręcznie przygotowywane dania, takie jak makarony - który sami wyrabiają, sałatki czy burgery, do których wypiekane są autorskie bułki, a mięso pochodzi od lokalnych dostawców.
Menu dostosowane jest także do osób z nietolerancjami pokarmowymi. Dostępne są bowiem opcje bezglutenowe, bezlaktozowe oraz wegetariańskie czy choćby wegańskie.
Restauracja umożliwia również odbiór jedzenia na wynos, a niedługo ruszy z dowozami. Od poniedziałku do piątku oferuje ofertę lunchową w godzinach 12:00 do 16:30.
Lokal, mieszczący 85 miejsc siedzących na co dzień, może pomieścić choćby 220 osób podczas konferencji.
Właściciele zapowiadają szereg różnorodnych wy