Niezwykły tort bez pieczenia z kremem twarogowym. Delikatny i pyszny

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Tort bez pieczenia- Pyszności


Prosty przepis na tort bez pieczenia z kremem na bazie twarogu i śmietany. Wyjątkowy pomysł na serwowanie naleśników w elegancki sposób. Z pewnością zaskoczysz nim swoją rodzinę. Wszyscy pokochają go od pierwszego kęsa!

Naleśniki na słodko

Nawet proste i pozornie dobrze poznane potrawy można zaserwować w zaskakujący sposób. Dziś mamy dla Ciebie świetną metodę na nietuzinkowe podanie klasycznych naleśników, której na pewno jeszcze nie widziałeś. Zamieniają się one w piękny i pyszny tort, który skrywa proste nadzienie na bazie twarogu, śmietany i miodu. Co więcej, pyszne i bardzo delikatne ciasto wręcz rozpływa się w ustach, a Ty zaskoczysz swoich bliskich. Proste i smaczne!

Tort bez pieczenia z naleśników

Składniki:

  • 180 g mąki
  • 35 g kakao
  • szczypta soli
  • 10 g cukru
  • 3 jaja
  • 260 g gorącego mleko
  • 150 g gorącej wody
  • 60 g płynnego miodu
  • 25 g oleju.
  • olej do smażenia

Nadzienie

  • 250 g twarogu
  • 90 g cukru pudru
  • 150 g śmietany 18%
  • 250 g śmietanki 30%
  • 20 g płynnego miodu

Sposób przygotowania:

Do miski przesiej mąkę oraz kakao. Dodaj szczyptę soli, cukier i wymieszaj. Następnie dodaj jajka i stopniowo wlewaj gorące mleko oraz wodę, cały czas mieszając. Powstałą masę przetrzyj dodatkowo przez sitko o drobnych oczkach, aby uniknąć powstawania grudek. Dodaj płynny miód, wymieszaj i odstaw na 20 minut. Wlej olej i wymieszaj. Smaż na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Z podanych proporcji powinno wyjść około 14 naleśników.

Przejdź do przygotowania masy. Twaróg zmiksuj z 45 g cukru pudru. Dodaj kwaśną, gęstą śmietanę i ponownie zmiksuj. W osobnym naczyniu ubij śmietankę 30% razem z cukrem pudrem. Wymieszaj ze sobą obie masy, dodając płynny miód. Naleśniki posmaruj kremem i złóż w kopertę, jak na zdjęciu poniżej.

Tort bez pieczenia- Pyszności źródło: Lieblingsdesserts

Trzy złożone naleśniki posmaruj na wierzchu odrobiną masy i zawiń w ślimaka, dokładając do pierwszego placka drugi i trzeci, aby powstało jedno zawiniątko. Powstały kształt umieść na środku talerza. Pozostałe naleśniki doklejaj naokoło jako boki tortu.

Tort bez pieczenia- Pyszności źródło: Lieblingsdesserts

Przykryj całość folią spożywczą i wstaw do lodówki na 8-10 godzin, aby ciasto dobrze nasiąkło. Gotowy tort udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!

https://www.youtube.com/embed/5EF2JOiU5Ik

Idź do oryginalnego materiału