Niemożliwy przepis na ciasto cheeseburgerowe | Krytyk przepisów

oen.pl 7 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Niemożliwy cheeseburger to nieoczekiwana, ale SMACZNA odmiana cheeseburgera! Jest pełne mielonej wołowiny i sera, a dodatek Bisquicka tworzy wygodną konsystencję zapiekanki. Wszystkie Twoje ulubione składniki na hamburgery są zapiekane w pikantne ciasto, a Twoja rodzina pokocha tę wersję.

Wszystko, co przypomina cheeseburgera, jest zawsze hitem! Fajnie jest delektować się smakami cheeseburgera na wiele różnych sposobów. Zrób tę zupę cheeseburgerową, tę zapiekankę lub wypróbuj te bułeczki jajeczne jako wyjątkową przystawkę.

Niemożliwe ciasto cheeseburgerowe

Zdecydowanie nie jest niemożliwe, aby zrobić ten cheeseburger! To adekwatnie ŁATWE, a słowo „niemożliwe” pochodzi od magii, która się dzieje. Mieszanka Bisquick piecze i tworzy skórkę tego pikantnego ciasta. Bisquick słynie z tego, iż to ciasto stało się legendarne i od lat wisi na odwrocie pudełka! Choć nazwa jest głupia, musisz spróbować, bo wiem, iż Twoja rodzina to pochłonie! Polej Bisquick mieszaniną mięsną, posyp serem i w jakiś sposób upiecze się, tworząc idealne, pikantne ciasto. To tandetna, mięsista dobroć, której rodzina nie może się oprzeć, a smakuje jak cheeseburger!

Pikantne ciasta to interesujący pomysł na obiad, który pokocha cała rodzina. Uwielbiam, gdy obiad jest pieczony i podawany w jednym naczyniu. Ciasto z kurczakiem to klasyczny przepis, który nie wymaga myślenia, ale zdecydowanie powinieneś spróbować tego ciasta pomidorowego lub mojego ciasta taco.

Składniki na ciasto cheeseburgerowe

Jeśli kochasz dobrego burgera, ten cheeseburger jest dla Ciebie! Jest wypełniony wszystkimi Twoimi ulubionymi składnikami cheeseburgera i zapieczony w pysznym cieście. Wykorzystuje minimalną ilość składników na smaczny obiad! Sprawdź kartę przepisu na dole postu, aby zapoznać się ze wszystkimi dokładnymi pomiarami.

  • Mielona chuda wołowina: Mielona wołowina to gwiazda burgera i podstawa tego cheeseburgera.
  • Cebula: Nie można mieć burgera z cebulą!
  • Czosnek: Dodaje smaku mieszance mięsnej.
  • Drobne pokrojone w kostkę pomidory: Użyj 1 szklanki drobnych, pokrojonych w kostkę pomidorów z puszki.
  • Przyprawa koperkowa: Zamiast marynat użyj po prostu przyprawy koperkowej. To doskonała alternatywa dla siekania ogórków kiszonych.
  • Sól i pieprz: Posolić i popieprzyć mieszankę mięsną do smaku.
  • Bisquick: Uniwersalna mieszanka do pieczenia nadająca konsystencję zapiekanki.
  • Mleko: Dodaje wilgoć, ułatwiając mieszanie mieszanki Bisquick.
  • Jajka: Pomóż związać składniki ciasta.
  • Ser Cheddar: Rozdrobniony ser cheddar sprawia, iż ​​to pikantne ciasto jest tandetne i pyszne!

Przepis na ciasto cheeseburgerowe

Najlepszą częścią tego przepisu na ciasto z cheeseburgerem jest to, iż robi się je szybko! Spodoba Ci się także możliwość podania obiadu w jednym naczyniu. Jest łatwy w przygotowaniu i jest idealnym przepisem dla całej rodziny.

  1. Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni Fahrenheita. Spryskaj patelnię o średnicy 9 lub 10 cali sprayem do patelni i odłóż na bok.
  2. Ugotuj wołowinę: Gotuj mieloną wołowinę na patelni na średnim ogniu, aż się zrumieni i nie będzie różowych pozostałości, około 8 minut. Przenieś mieszaninę mielonej wołowiny na przygotowaną patelnię.
  3. Dodaj cebulę, czosnek, pomidory i przypraw: Dodać cebulę, czosnek, pomidory i doprawić. Gotuj na średnim ogniu, aż cebula stanie się przezroczysta, 4-5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie zdejmij z ognia.
  4. Połącz Bisquick, Mleko i Jajka: W średniej misce wymieszaj mieszankę Bisquick, mleko i jajka, aż się połączą.
  5. Dodaj mieszankę bisquick i ser: Wylej równomiernie masę Bisquick na mięso, a następnie posyp serem Cheddar na wierzchu.
  6. Upiec: Piec 30-35 minut. Gotuj, aż środek będzie całkowicie ugotowany, a wykałaczka będzie czysta. Przed podaniem odstaw ciasto na 10 minut.
  7. Dodaj dodatki: Dodaj dodatkowe pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną sałatę i ulubiony sos do burgerów i ciesz się smakiem!

Wariacje

To proste ciasto cheeseburgerowe jest TAK wszechstronne! Spersonalizuj tę zapiekankę z cheeseburgerem, dodając różne warianty.

  • Wołowina: jeżeli używasz mielonej wołowiny o większej zawartości tłuszczu, pamiętaj o odsączeniu tłuszczu! Lubię przepychać ugotowane mięso na jedną stronę patelni i przechylać je tak, aby tłuszcz spłynął na drugą stronę. Usuń płynny tłuszcz łyżką lub wytrzyj go kilkoma ręcznikami papierowymi.
  • Zmień dodatki: Zmień dodatki! Spróbuj dodać trochę smażonych, posiekanych grzybów, karmelizowanej cebuli lub pokruszonego boczku! Twoje ulubione składniki na burgery sprawią, iż to ciasto będzie wyjątkowo pyszne.
  • Ser: jeżeli wolisz inny rodzaj sera w cheeseburgerze, na przykład pieprzowy lub amerykański, możesz dodać ser cheddar do swojego ulubionego rodzaju.
  • Mini ciasta: Zrób mini paszteciki z burgerami! Formę do muffinów wyłóż papilotkami, a następnie spryskaj je lekko sprayem do pieczenia. Kontynuuj napełnianie ich mieszanką mięsną i mieszanką Bisquick, aż mięso będzie prawie przykryte. Posypać serem i piec przez 20-25 minut, aż będzie całkowicie ugotowane. Możesz je rozpakować i zamrozić, aby otrzymać wygodne pojedyncze porcje, gdy poczujesz ochotę. Moje dzieci uwielbiają te rozmiary mini ciast!

Resztki ciasta cheeseburgerowego

Moja rodzina pożera ten cheeseburger, ale jeżeli masz resztki, postępuj zgodnie z moimi wskazówkami poniżej! Nie polecam zamrażać tej zapiekanki z cheeseburgerem.

  • W lodówce: Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.
  • Aby podgrzać: Podgrzej resztki w piekarniku w temperaturze 350 stopni Fahrenheita przez 10-20 minut. Można również podgrzewać w mikrofalówce w pojedynczych porcjach przez 1,5-2 minuty.
  • Zrób naprzód: Przygotuj mieszankę mięsną poprzedniego wieczoru! Dodaj do formy do ciasta, przykryj i wstaw do lodówki. Na wierzch połóż masę Bisquick i ser, a następnie upiecz.

Więcej pysznych zapiekanek z wołowiną

Łatwe przepisy

Zapiekanka z klopsikami

35 minut

Kolacja

Ciasto Enchilada

1 godzina 15 minut

Zapiekanki

Niechlujna zapiekanka Joe

50 minut

Kolacja

Kowbojska zapiekanka

45 minut

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Rozgrzej piekarnik do 400 stopni Fahrenheita. Spryskaj patelnię o średnicy 9 lub 10 cali sprayem do patelni i odłóż na bok.

  • Gotuj mieloną wołowinę na patelni na średnim ogniu, aż się zrumieni i nie będzie różowych pozostałości, około 8 minut. Przenieś mieszaninę mielonej wołowiny na przygotowaną patelnię.

  • Dodać cebulę, czosnek, pomidory i doprawić. Gotuj na średnim ogniu, aż cebula stanie się przezroczysta, 4-5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zdjąć z ognia.

  • W średniej misce wymieszaj mieszankę Bisquick, mleko i jajka, aż się połączą.

  • Wylać równomiernie masę Bisquick na mięso. Posypujemy wierzch serem cheddar.

  • Piec 30-35 minut. Gotuj, aż środek będzie całkowicie ugotowany, a wykałaczka będzie czysta. Przed podaniem odstaw ciasto na 10 minut.

  • Na wierzch ciasta połóż dodatkowe pokrojone w kostkę pomidory, posiekaną sałatę i ulubiony sos burgerowy. Cieszyć się!

Porcja: 1plasterekKalorie: 404kcalWęglowodany: 22GBiałko: 31GTłuszcz: 21GTłuszcz nasycony: 10GTłuszcz wielonienasycony: 1GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 7GTłuszcze trans: 0,3GCholesterol: 167mgSód: 660mgPotas: 595mgBłonnik: 1GCukier: 8GWitamina A: 630j.mWitamina C: 4mgWapń: 371mgŻelazo: 3mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału