

Idealne do przerobienia ciast świątecznych, które zostały po Bożym Narodzeniu – nic się nie marnuje, a efekt jest pyszny
Składniki:
- ok. 300 g resztek ciast (piernik, biszkopt, babka, keksy)
- 2–3 łyżki kakao
- 3–4 łyżki dżemu (najlepiej porzeczkowy lub śliwkowy)
- 2 łyżki masła (rozpuszczonego)
- 1–2 łyżki rumu lub aromatu (opcjonalnie)
- wiórki kokosowe / kakao do obtoczenia
Przygotowanie:
- Ciasta drobno pokrusz lub zmiel w malakserze.
- Dodaj kakao, dżem, masło i ewentualnie aromat – dokładnie wymieszaj.
- Formuj małe kulki.
- Obtocz w kakao lub wiórkach kokosowych.
- Schłodź w lodówce minimum 30 minut.
Gotowe Szybki, tani i świetny sposób na wykorzystanie świątecznych wypieków, zamiast je wyrzucać.













