Nazywają To Najlepszym Naturalnym Antybiotykiem: Wystarczy Łyżka Rano I Nie Zachorujesz.

azzprzepis.com 7 miesięcy temu

Miód i kurkuma od wieków znane są ze swoich leczniczych adekwatności, a w połączeniu tworzą idealny, stuprocentowo naturalny antybiotyk.

Mieszanka tych dwóch cudownych produktów nie tylko wzmocni i poprawi funkcjonowanie układu odpornościowego, ale także zmniejszy niedogodności związane z chorobami i pozwoli zaoszczędzić pieniądze, które musiałbyś wydać na suplementy z apteki!

Złota mieszanka

Głównymi składnikami takiej mieszanki są oczywiście już wcześniej wspomniane kurkuma i miód, które najlepiej sprawdzają się przy chorobach zakaźnych oraz zapalnych. Ich regularne stosowanie pozwoli również na zwiększenie ogólnej odporności organizmu, dlatego warto raczyć się nią podczas zimnych i wietrznych pór roku.

Składniki, które będą potrzebne do stworzenia leczniczego preparatu:

  • 100 g miodu,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • szczypta czarnego pieprzu (pomoże w przyswojeniu się kurkumy),
  • 1 łyżeczka skórki z cytryny (pamiętaj o dokładnym umyciu jej).

Przygotowanie:

Na samym początku należy przygotować czystą miskę, do której dodamy kurkumę, ocet jabłkowy oraz pieprz. Składniki razem dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj skórkę z cytryny oraz miód i znowu wymieszaj, aż całość zrobi się przyjemnie gładka. Preparat przełóż do słoika, który następnie szczelnie zakręcisz. Przechowuj w lodówce.

Stosowanie:

W celu powiększenia odporności, a także zapobiegania przeziębieniu, uzyskania efektu przeciwzapalnego oraz zapobiegania sezonowym alergiom preparat należy stosować raz dziennie, po jednej łyżce mieszanki.

Stosowanie jej sprawdzi się również wtedy, kiedy poczujesz, iż zbliża się do Ciebie choroba. Mieszanka od samego początku pomoże wyeliminować nieprzyjemne objawy. Przez pierwsze dni choroby stosuj 1/2 łyżeczki preparatu, co godzinę. W 3 i 4 dniu choroby co dwie godziny taką samą proporcję mieszaniny.

Pamiętaj o prawidłowych spożyciu mieszanki! Należy włożyć ją do ust i nie połykać od razu, tylko poczekać, aż dokładnie się rozpuści. Po użyciu przez pewien czas nie jedz, nie pij oraz nie płukaj ust.

Mieszanką można również smarować chleb oraz dodawać ją do herbaty o letniej temperaturze.

L’article Nazywają To Najlepszym Naturalnym Antybiotykiem: Wystarczy Łyżka Rano I Nie Zachorujesz. est apparu en premier sur przepis wskazówka.

Idź do oryginalnego materiału