Naleśniki Dubajskie

superprzepis.pl 3 dni temu

Naleśniki dubajskie

Choć naleśniki dubajskie mają deserowy charakter, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby podać je na słodki obiad, jak serwuje się naleśniki z serem, dżemem czy owocami.

Kiedy po raz pierwszy przygotowałam te naleśniki, mój syn był zachwycony zarówno ich smakiem jak i wyglądem. Wzorem przepisu, którym się inspirowałam, zawinęłam je w rożki, które prezentują się po prostu pięknie.

Kilka wskazówek z mojej kuchni
Jeśli chcesz, aby masa była jeszcze bardziej gęsta, użyj tylko połowy śmietanki lub dodaj dodatkowe opakowanie serka Philadelphia.
Ciasto kataifi najlepiej kupić już pieczone, ja użyłam ciasta marki krukam.
Naleśniki najlepiej smakują tuż po przygotowaniu. Już po godzinie od zwinięcia stają się nieco bardziej „wysuszone”
Zdaję sobie sprawę, iż to nie są naleśniki do przygotowywania na co dzień, ale warto zrobić je chociaż raz. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, choć przyznaję, są nieco czasochłonne. Najważniejsze to dać sobie chwilę na celebrowanie procesu tworzenia 😉

Idź do oryginalnego materiału