NAJLEPSZY przepis na świnie w kocu

oen.pl 8 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Muszę pokochać klasyczną przystawkę Pigs in a Blanket! To oni zawsze jako pierwsi wybierają się na imprezę i nie bez powodu. Hot dogi z całej wołowiny zawinięte są w ciasto w kształcie półksiężyca, nadziewane serami i zapiekane na maśle czosnkowym. Są tandetne, łatwe do zrobienia i tak uzależniające!

Aby uzyskać więcej łatwych aplikacji na kęs, sprawdź te bułki z nadzieniem z pizzy, nasze ulubione Buffalo Chicken Pinwheels i te paluszki mozzarelli.

świnie w kocu

Niewiele jest rzeczy w życiu, które moja rodzina kocha bardziej niż świnie w kocu. To jedna z tych nostalgicznych przekąsek, które jadłam od dzieciństwa i które uwielbiałam aż do dorosłości. Czego nie kochać? Słone hot dogi z wołowiny zawijane są w miękkie ciasto w kształcie półksiężyca, nadziewane serem, pieczone, a następnie smarowane całkowicie uzależniającym masłem czosnkowym. Więc Dobry.

Uwielbiamy jeść te Świnki w Kocyku jako przystawkę, ale równie uwielbiamy je podawane na obiad z dużą sałatką i grillowanymi warzywami. Szczęśliwe dzieciaki, szczęśliwi dorośli. Jest milion różnych sposobów na zrobienie świnek w kocyku, ale moim ulubionym jest to, na czym dorastałem: stare, dobre pakowane ciasto w kształcie półksiężyca, amerykański ser i hot dogi. Oto, czego będziesz potrzebować:

Składniki Świnie w kocu

To jedno z moich ulubionych dań, które przygotowuję dla moich dzieci, ponieważ składniki są tak proste. Dodatkowo możesz dodać dodatkowe nadzienia, sery i podawać z ulubionym sosem, aby dodać więcej smaku! Można je bardzo łatwo dostosować.

  • Ciasto Półksiężycowe: Dorastałem, używając ciasta w kształcie półksiężyca dla świń w kocu, więc przez cały czas tego używam. jeżeli masz ochotę na odrobinę szaleństwa, możesz też zrobić świnki w kocyku z ciasta francuskiego. przez cały czas uzyskasz ten sam efekt, ale ciasto francuskie jest nieco bardziej łuszczące się i chrupiące, podczas gdy ciasto na bułkę w kształcie półksiężyca jest miękkie i słodkie. To tylko osobiste preferencje!
  • Hot dogi: Ja używam hot dogów z wołowiną, ale możesz używać tego, na co masz ochotę! To zadziałałoby z indykami, a choćby hot dogami z kurczakiem.
  • Ser: Lubię tutaj używać amerykańskiego sera. Wspaniale się topi i nadaje smak typowo amerykańskich świń w kocu, ale ser cheddar też by się dobrze sprawdził.
  • Musztarda Dijon: Jest to całkowicie opcjonalne. Zwykle robię połowę z Dijon, połowę bez, ponieważ moje dzieci zwykle tego nie lubią. Jedyne, co robię, to smaruję każdy pasek ciasta odrobiną musztardy, a następnie zwijam hot doga w zwykły sposób.
  • Masło: Będziesz potrzebować solonego, roztopionego masła. jeżeli nie masz solonego masła, nie ma problemu, po prostu dopraw masło solą do smaku.
  • Przyprawy: Będziesz potrzebował proszku czosnkowego i proszku cebulowego. Dodaje się go do mieszanki roztopionego masła i posmarowuje wierzch każdej bułki.
  • Sól Maldonowa: Jest to również opcjonalne, ale uwielbiam przykrywać te świnie kocem dużymi płatkami soli.

Jak zrobić świnie w kocu

Wykonanie tych świń w kocu jest tak proste, jak to tylko możliwe. Tylko kilka prostych kroków, a będziesz mieć pyszną, mięsną, maślaną przekąskę, którą pokocha cała rodzina!

  1. Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Średnią blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym.
  2. Uformuj ciasto: Wyjmij ciasto w kształcie półksiężyca z puszki. Utrzymuj ciasto w nienaruszonym stanie. Delikatnie rozciągnij ciasto na cztery prostokąty. (Powinny być już w kształcie prostokątów, ponieważ każdy prostokąt ma dwa trójkąty, które należy rozdzielić, jeżeli robisz klasyczne bułeczki w kształcie półksiężyca.) Użyj palców, aby ścisnąć ze sobą środki trójkątów, aby prostokąt pozostał nienaruszony podczas krojenia i zawiń świnie w koc. dzięki noża do pizzy pokrój każdy prostokąt na trzy długie paski. Powinny mieć wymiary około 3/4 cala na 4 cale. Powinieneś mieć dwanaście pasków.
  3. Pokrój hot dogi: Hot dogi przekrój na trzy części. Powinieneś mieć dwanaście kawałków hot doga.
  4. Pokrój plasterki sera: Każdy plaster sera przekrój na pół, a następnie na trzy części. Powinieneś mieć sześć małych kawałków sera.
  5. Dodaj nadzienie: Jeśli używasz, posmaruj paski ciasta odrobiną musztardy Dijon. Na spodzie paska ciasta połóż kawałek sera. Następnie połóż na wierzchu mini hot doga. Zwinąć i ułożyć na przygotowanej blaszce.
  6. Upiec: Piecz przez 12 minut, aż uzyskasz złocisty kolor i ser się roztopi.
  7. Mieszanka masła: Podczas gdy świnie pieczą się w kocu, rozpuść masło w małym rondlu. Wymieszaj proszek czosnkowy i proszek cebulowy. Kiedy prosiaki w kocu włożę do piekarnika, posmaruj masłem. Posypać płatkami soli morskiej. Podawać z ulubionym sosem.

Wskazówki, triki i wariacje

Te świnki w kocu są łatwe do zrobienia i łatwe do dostosowania! Oto kilka prostych sposobów na zmianę sytuacji:

  • Użyj innego ciasta: Zamień ciasto w kształcie półksiężyca na ciasto francuskie lub choćby ciasto na pizzę, jeżeli masz to pod ręką.
  • Zrób to pikantnie: Jeśli chcesz pikantnego prosiaka w kocyku, do masła czosnkowego dodaj odrobinę pokruszonych płatków czerwonej papryki lub pieprzu cayenne.
  • Inne sery: Zamiast sera amerykańskiego użyj cheddara, pieprzu, a choćby goudy.
  • Użyj różnych hot dogów: Zachęcamy do zamiany hot dogów z indyka lub kurczaka na wołowinę. Jako smaczną odmianę możesz choćby zrobić kiełbasę cheddarwurst lub pikantną kiełbasę.
  • Sosy do maczania: Sos do smażenia, majonez chipotle, musztarda miodowa, aioli czosnkowe, sos BBQ, majonez sriracha, możliwości są nieograniczone!

Czy można je zrobić wcześniej?

ABSOLUTNIE! Proszę zrób. Można je przygotować dzień wcześniej, przykryć folią spożywczą i upiec tuż przed podaniem.

Przechowywanie resztek

Jeśli masz resztki świń w kocu, przenieś je do hermetycznego pojemnika i przechowuj do 3 dni.

Odgrzewanie

  • We frytkownicy: Rozgrzej frytownicę do 100 stopni F i smaż na powietrzu przez 3-5 minut, pilnując świń pod kocem, aby uniknąć rozgotowania.
  • W piecu: Rozgrzej do 350 stopni Fahrenheita i piecz przez 8-10 minut, aż do całkowitego rozgrzania.
  • W kuchence mikrofalowej: Aby uzyskać szczyptę przekąski, podgrzewaj świnie w kocu w kuchence mikrofalowej na 30 sekund lub do momentu, aż będą ciepłe.

Więcej przepisów zatwierdzonych przez wybrednych zjadaczy

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Średnią blachę do pieczenia wyłóż papierem pergaminowym.
  • Wyjmij ciasto w kształcie półksiężyca z puszki. Utrzymuj ciasto w nienaruszonym stanie. Delikatnie rozciągnij ciasto na cztery prostokąty. (Powinny być już w kształcie prostokątów, ponieważ każdy prostokąt ma dwa trójkąty, które należy rozdzielić, jeżeli robisz klasyczne bułeczki w kształcie półksiężyca.) Użyj palców, aby ścisnąć ze sobą środki trójkątów, aby prostokąt pozostał nienaruszony podczas krojenia i zawiń świnie w koc. dzięki noża do pizzy pokrój każdy prostokąt na trzy długie paski. Powinny mieć wymiary około 3/4 cala na 4 cale. Powinieneś mieć dwanaście pasków.
  • Hot dogi przekrój na trzy części. Powinieneś mieć dwanaście kawałków hot doga.

  • Każdy plaster sera przekrój na pół, a następnie na trzy części. Powinieneś mieć sześć małych kawałków sera.

  • jeżeli używasz, posmaruj paski ciasta odrobiną musztardy dijon. Na spodzie paska ciasta połóż kawałek sera. Na wierzchu połóż kawałek hot-doga. Zwinąć i ułożyć na przygotowanej blaszce.
  • Piecz przez 12 minut, aż uzyskasz złocisty kolor i ser się roztopi.

  • Podczas gdy świnie pieczą się w kocu, rozpuść masło w małym rondlu. Wymieszaj proszek czosnkowy i proszek cebulowy. Kiedy prosiaki w kocu włożę do piekarnika, posmaruj masłem. Posypać płatkami soli morskiej. Podawać z ulubionym sosem.
Pierwotnie opublikowano 11 maja 2020 r
Zaktualizowano 26 grudnia 2023 r

Porcja: 1świnie w kocuKalorie: 76kcalWęglowodany: 4GBiałko: 2GTłuszcz: 6GTłuszcz nasycony: 3GCholesterol: 15mgSód: 211mgPotas: 27mgBłonnik: 1GCukier: 1GWitamina A: 92j.mWapń: 40mgŻelazo: 1mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału