Najlepszy przepis na suwaki z kurczaka bawolego

oen.pl 8 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Te Buffalo Chicken Sliders są idealne do szybkiego i łatwego nakarmienia głodnego tłumu. Niezależnie od tego, czy jest to kolacja w tygodniu, czy nieformalne spotkanie, podczas którego wykorzystujesz je jako przystawkę, Twoi goście nie będą mogli poprzestać na tylko jednym!

Uzupełnij menu dnia gry tym dipem z marynat koperkowych, skrzydełkami kurczaka z miodem i czosnkiem i wiatraczkami do pizzy.

Przepis na naleśniki z kurczakiem i bawolem

Uwielbiam wszystko o smaku kurczaka bawolego (witaj, ten pyszny dip z kurczaka bawolego). Ale te małe, manualne suwaki z kurczaka bawolego przenoszą ten pyszny smak na wyższy poziom! Ich niewielki rozmiar sprawia, iż ​​idealnie nadają się jako przystawka z innymi przekąskami trzymanymi w ręku. Ale uwielbiamy też jeść kilka z nich i nazywać to obiadem.

Połączenie sosu bawolego z kremowym ranczem sprawia, iż ​​ciepło jest dość łagodne, więc choćby mój najmłodszy tester smaku pokochał ten przepis. Ale jeżeli szukasz pikantnego kopa, dodaj trochę ostrego sosu habanero, aby podkręcić smak!

Składniki w Buffalo Sliders

I tak oto stworzyłeś przepis, którym wszyscy będą zachwyceni! Pełny przepis znajdziesz w karcie przepisu poniżej.

  • Hawajskie bułeczki obiadowe: Poszukaj tych, które są dostępne w opakowaniach po 12 sztuk.
  • Rozdrobniony Kurczak: Uwielbiam wykorzystywać resztki gotowanego kurczaka lub kurczaka z rożna, aby ten posiłek był szybki i łatwy.
  • Sos Buffalo Franka: To moja ulubiona marka, ponieważ smak jest odpowiedni. Jest pikantnie i niezbyt pikantnie. Możesz też zrobić to od podstaw, korzystając z tego przepisu na domowy sos bawoly.
  • Sos ranczo: Dzięki temu ciepło jest przyjemne i łagodne. Wypróbuj mój przepis na domowy sos ranczo, jeżeli chcesz, żeby był wyjątkowo pyszny!
  • Biały ser Cheddar: Wstępnie rozdrobniony ser świetnie sprawdza się w przypadku tych suwaków.
  • Warzywa: W tym przepisie lubię używać zielonej cebuli, marchewki z zapałkami i selera, ale możesz je zastąpić mieszanką sałatki coleslaw, jeżeli jest to łatwiejsze!
  • Masło: Użyj solonego masła, aby uzyskać najlepszy smak.
  • Czosnek w proszku i suszone płatki cebulowe: Zmieszanie tego z roztopionym masłem dodaje trochę smaku wierzchu suwaków z kurczaka bawolego.
  • Niebieski ser: Dodaj to na górę jako dekorację.

Jak zrobić suwaki z kurczaka bawolego

Wykonanie tych sliderów jest niezwykle proste. Użyłam głównie składników kupionych w sklepie, więc można je ubić w kilka minut.

  1. Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
  2. Pokrój bułki: Bułkę przekrój na pół tak, aby powstała część górna i dolna. Umieść dolną połowę w naczyniu do pieczenia.
  3. Przygotuj mieszankę kurczaka: Do dużej miski dodaj posiekanego kurczaka, sos bawoly, sos ranczo, zieloną cebulę, marchewkę i seler. Mieszaj do połączenia, a następnie równomiernie rozprowadź na bułkach w naczyniu do pieczenia.
  4. Dodaj ser: Posyp pokruszonym białym serem cheddar i połóż na górnej połowie bułek.
  5. Szczotka: Dodaj masło do małej miski, którą można podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Podgrzewaj, aż się rozpuści, następnie wymieszaj z płatkami cebuli i sproszkowanym czosnkiem. Posmaruj bułki masłem dzięki pędzla do pieczenia.
  6. Upiec: Przykryj naczynie do pieczenia folią i piecz przez 15 minut. Następnie zdejmij folię i piecz przez kolejne 5 minut lub do momentu, aż naleśniki z kurczaka bawolego będą gorące, ser się roztopi, a wierzch bułek będzie złocisty.
  7. Dodaj dekorację: Udekoruj kruszonką sera pleśniowego i dodatkową zieloną cebulą, jeżeli chcesz. Następnie pokroić w pojedyncze sajgonki i natychmiast podawać.

Wariacje

Możesz przenieść te Buffalo Chicken Sliders na wyższy poziom, korzystając z najróżniejszych odmian!

  • Domowe bułki i Sos: Przenieś te suwaki na wyższy poziom, przygotowując domowe słodkie bułeczki hawajskie. Możesz choćby spróbować zrobić własny sos bawoly i sos ranczo!
  • Zanurzać: Smak bawolego i ser pleśniowy doskonale się ze sobą komponują. Spróbuj użyć sosu z sera pleśniowego zamiast rancza.
  • Ser: Zamień biały cheddar na mozzarellę, cheddar, jack lub inny ser topliwy.
  • Kolesław: jeżeli wolisz, zamień marchewkę i seler na 1 szklankę mieszanki sałatki coleslaw.

Przygotuj się z wyprzedzeniem

Ponieważ bułki będą rozmoczone, polecam od razu cieszyć się tymi naleśnikami z kurczaka bawolego. Aby przygotować suwaki wcześniej, możesz przygotować wszystkie składniki. Gdy już przygotujesz składniki, złożenie tych suwaków z kurczaka bawolego jest proste!

  1. Bułki przekrój na pół.
  2. Wymieszaj kurczaka z sosem bawolym i ranczem.
  3. Zetrzeć ser.
  4. Rozpuść i przygotuj masę maślaną.

Co podawać z sliderami

Jeśli jesz je na obiad, podawaj je z resztą sałatki coleslaw, która zostanie Ci po przygotowaniu według tego przepisu. Dzięki niemu obiad będzie prosty! Ale jeżeli podajesz je w ramach uczty z okazji dnia gry, wypróbuj inne interesujące przepisy na przekąski.

Popularne przepisy na suwaki

Nie kochamy niczego więcej niż zagłębiania się w miękką bułkę wypełnioną cudownie delikatnym i aromatycznym mięsem, tak jak ta szarpana kanapka z kurczakiem. Koniecznie sprawdź inne świetne przepisy na suwaki!

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.

  • Bułkę przekrój na pół, tak aby powstała góra i dół. Umieść dolną połowę w naczyniu do pieczenia.
  • Do dużej miski dodaj posiekanego kurczaka, sos bawoly, sos ranczo, zieloną cebulę, marchewkę i seler. Mieszaj do połączenia, a następnie równomiernie rozprowadź na bułkach w naczyniu do pieczenia.

  • Posyp pokruszonym białym serem cheddar i połóż na górnej połowie bułek.

  • Dodaj masło do małej miski, którą można podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Podgrzewaj, aż się rozpuści, a następnie wymieszaj z płatkami cebuli i czosnkiem w proszku. Posmaruj bułki masłem dzięki pędzla do pieczenia.

  • Przykryj naczynie do pieczenia folią i piecz przez 15 minut. Zdejmij folię i piecz przez kolejne 5 minut lub do momentu, aż suwaki będą gorące, ser się roztopi, a wierzch bułek będzie złocisty.

  • Udekoruj kruszonką sera pleśniowego i dodatkową zieloną cebulą, jeżeli chcesz. Pokrój w pojedyncze sajgonki i natychmiast podawaj.

Oryginalnie opublikowano 19 sierpnia 2021 r
Zaktualizowano 2 stycznia 2023 r

Kalorie: 155kcalWęglowodany: 2GBiałko: 10GTłuszcz: 11GTłuszcz nasycony: 5GTłuszcz wielonienasycony: 3GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 3GTłuszcze trans: 0,1GCholesterol: 44mgSód: 532mgPotas: 194mgBłonnik: 0,3GCukier: 1GWitamina A: 1234j.mWitamina C: 2mgWapń: 78mgŻelazo: 0,2mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału