Najlepsza surówka z ogórków kiszonych – jest wyrazista, zdrowa i bardzo smaczna. Poznaj przepis na szybki dodatek do obiadu
W skrócie
- Przepis na surówkę z ogórków kiszonych
- Jak zrobić surówkę z kiszonych ogórków?
Szukasz pomysłu na tani dodatek do obiadu, który nie wymaga długiej listy składników i mozolnego krojenia warzyw? Zrób ekspresową surówkę z kiszonych ogórków, jabłka i cebuli. Jest ona wyrazista w smaku, soczysta i bardzo uniwersalna. Taka surówka pasuje do wielu dań np. do kotletów schabowych, pieczonej karkówki czy kotlecików siekanych z kurczaka. Możesz wzbogacić przepis, dodając posiekaną natkę pietruszki.
Zobacz w galerii, jak przygotować surówkę z ogórków kiszonych.
Przepis na surówkę z ogórków kiszonych
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Liczba porcji: na 4 osoby
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 7 ogórków kiszonych,
- 1 jabłko,
- 1/2 cebuli,
- 2 łyżki oleju,
- sól i pieprz do smaku.
Przepis na surówkę z ogórków kiszonych
Czas przygotowania: ok. 10 minut
Liczba porcji: na 4 osoby
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 7 ogórków kiszonych,
- 1 jabłko,
- 1/2 cebuli,
- 2 łyżki oleju,
- sól i pieprz do smaku.
Zobacz także: Surówka z pora i jabłka. Prosty przepis na smaczną surówkę do obiadu. Idealny dodatek do kotleta schabowego, kurczaka czy pieczeni
Jak zrobić surówkę z kiszonych ogórków?
- Ogórki pokrój w kostkę.
- Jabłko umyj i obierz ze skórki. Pokrój je w małą kostkę.
- Cebulę drobno posiekaj.
- Połącz składniki i dopraw olejem, solą i pieprzem. Wymieszaj.
Sprawdź także: Surówka z kapusty pekińskiej. Przepis z kukurydzą konserwową. Sposób na szybką surówkę do zrobienia w 15 minut
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni: