Szukasz łatwego w przygotowaniu przepisu na szarlotkę, który spodoba się całej Twojej rodzinie? Dziś pokażemy Ci jeden z nich. To najlepsza szarlotka z kubka, jaką kiedykolwiek jadłeś. Przekonaj się sam, jakie to proste. Zaletą tego przepisu jest niewątpliwie to, iż jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut.
Domowe morawskie ciastka z twarogiem i rodzynkami – mniam!
Przepis na najlepszą domową szarlotkę z kubka:
Co będzie nam potrzebne:
- 350 g mąki półgruboziarnistej
- 250 g masła
- 1 proszek do pieczenia
- 0,5 kg jabłek
- Jeden cukier waniliowy
- 250 g cukru granulowanego
- 5 jajek
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
Wszystko, czego potrzebujesz, to cement i woda: Stwórz piękne donice, które wzbogacą Twój ogród
Jak postępować:
- W średniej misce wymieszać zmiękczone masło, cukier, cukier waniliowy i dodać jajka. Dokładnie wymieszaj i posyp solą.
- W innej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Połącz obie mieszanki w jedną.
- Jabłka umyć, zetrzeć na drobnej tarce, posypać cynamonem i dodać do ciasta. Ponownie dokładnie wymieszać.
- Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.