Myślałam, iż tak ma pachnieć makowiec. Po latach odkryłam ten błąd. Robią go niemal wszyscy
Zdjęcie: Myślałam, że tak ma pachnieć makowiec. Prawda wyszła po latach
Makowiec to dla wielu z nas obowiązkowy punkt świątecznego stołu – ma pachnieć makiem, być wilgotny i pełen smaku. A jednak zaskakująco często wychodzi ciężki, mdły albo zbyt „cukierkowy”, mimo iż przepis wydaje się sprawdzony. jeżeli co roku masz wrażenie, iż coś w masie makowej nie gra – to bardzo możliwe, iż winny jest jeden dodatek i jeden pomijany krok, robione zupełnie automatycznie. Dobra wiadomość? Nie trzeba rewolucji ani cukierniczych trików – wystarczy wiedzieć, co naprawdę robi różnicę.SPIS TREŚCIDlaczego aromat migdałowy częściej szkodzi niż pomagaCzy mak trzeba parzyć i co to naprawdę zmieniaTen jeden krok decyduje o smaku masy makowejSprawdzony przepis na domową masę makową + protipy












