Mrożone ciasteczka owsiane | Krytyk przepisów

oen.pl 10 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Idealne na święta, te mrożone ciasteczka owsiane są miękkie, wilgotne i wypełnione cynamonem i gałką muszkatołową, aby uzyskać przytulny, przyprawiony smak. Posypane warstwą domowego lukru, pokochasz każdy kęs!

Ciasteczka owsiane są bardzo niedoceniane. Ich orzechowy smak i konsystencja są najlepsze! Następnie wypróbuj ciasteczka owsiane z rodzynkami, ciasteczka owsiane z kawałkami czekolady lub ciasteczka owsiane z bananami!

Przepis na mrożone ciasteczka owsiane

Mam pomysł na przepis na ciasteczka, który jest bardzo prosty, ale zachwyci wszystkich. W tym przepisie na mrożone ciasteczka owsiane bierzesz klasyczne ciastko owsiane z przyprawami i posmarujesz je słodzonym lukrem, aby uzyskać najwyższą rozkosz. Nie musisz być zawodowym piekarzem, po prostu weź trochę płatków owsianych, kilka podstawowych zasad kuchni i pozwól, aby zadziałała magia.

Porozmawiajmy teraz o smaku. Te mrożone ciasteczka owsiane są miękkie, ciągnące się i mają odrobinę pikanterii – dzięki cynamonowi, gałce muszkatołowej i odrobinie melasy. Ale oto prawdziwa magia: wisienka. Dwie szklanki cukru pudru i odrobina mleka i mamy lukier, który sprawi, iż te ciasteczka staną się słodką doskonałością. To rodzaj przysmaku, który wygląda fantazyjnie, ale jest łatwy w przygotowaniu. Idealny na wszystkie świąteczne imprezy w tym sezonie!

Lista składników

Czas zajrzeć do Twojej spiżarni, bo składniki na te mrożone ciasteczka owsiane są niezwykle proste! To kolejny powód, dla którego ten przepis jest jednym z moich ulubionych deserów. (Dokładne wymiary znajdują się w karcie przepisu poniżej.)

  • Owies staromodny: Nadaje ciastkom obfitą konsystencję.
  • Mąka uniwersalna: Główny składnik ciasta na ciasteczka.
  • Soda oczyszczona i proszek do pieczenia: Spraw, aby ciasteczka ładnie wyrosły. Dodają one również dodatkowej puszystości ciastkom.
  • Sól: Wzmacnia ogólny smak.
  • Mielony cynamon i gałka muszkatołowa: Wprowadź do smaku ciepłą, przytulną atmosferę.
  • Masło niesolone: Dodaje bogactwa ciastu. Solone również się sprawdzą, wystarczy dostosować ilość dodanej soli.
  • Ciemnobrązowy cukier: Daje głęboką, karmelową słodycz.
  • Cukier granulowany: Dodaje klasycznej słodyczy.
  • Jajka: Całość łączymy w ciasto.
  • Melasa: Dodaje niepowtarzalnego, bogatego smaku.
  • Ekstrakt waniliowy: Poprawia ogólny smak mrożonych ciasteczek owsianych.

Na lukier:

  • Mleko: Uzyskuje odpowiednią konsystencję lukru.
  • Cukier puder: Tworzy na wierzchu słodką polewę. To jest takie pyszne i co sprawia, iż ​​ten przepis jest tak świetny!! Wiśnia na wierzchu, dzięki której przepis na smaczne ciasteczka owsiane będzie jeszcze lepszy.

Jak zrobić ciasteczka owsiane z lukrem

Mrożone ciasteczka owsiane są idealne na święta, ale tak dobre, iż będziesz ich chciał przez cały rok. Miękkie, smaczne i wypełnione ciepłymi przyprawami. Oto jak przygotować porcję:

Przygotowanie ciasta na ciasteczka

  1. Zmiksuj płatki owsiane: Dodaj płatki owsiane do blendera lub robota kuchennego i pulsuj 5-6 razy. Uważaj, aby nie przemieszać płatków owsianych! Powinieneś mieć mieszankę drobnych i większych kawałków.
  2. Suche składniki: W średniej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.
  3. Mokre składniki: W dużej misce ubij masło, cukier granulowany i cukier brązowy na średnio-wysokiej prędkości, aż masa stanie się jasna i puszysta, około 4 minut. Dodaj jajka, melasę i wanilię i mieszaj, aż składniki się połączą.
  4. Łączyć: Dodaj suche składniki do mokrych i mieszaj, aż się połączą. Przykryj miskę i schładzaj w lodówce przez godzinę.

Pieczenie ciasteczek i mieszanie glazury

  1. Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię: Gdy ciasto jest już prawie gotowe do schłodzenia, rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita i wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem pergaminowym.
  2. Upiec: Użyj średniej miarki do ciastek, aby nabrać ciasto na przygotowane blachy do pieczenia, pozostawiając między nimi 2 cale. Piec przez 10-12 minut, aż krawędzie będą złotobrązowe. Wyjmij ciasteczka z piekarnika i pozwól im ostygnąć na blasze przez 3 minuty, a następnie przenieś je na kratkę do studzenia, aby dokończyć studzenie.
  3. Zrób glazurę: Gdy ciasteczka całkowicie ostygną, przygotuj lukier, mieszając mleko z cukrem pudrem. Powinno być dość grube, aby nie wchodziło w grzbiety i szczeliny ciasteczka. To właśnie nadaje mu charakterystyczny wygląd mrożonego ciasteczka owsianego. o ile lukier jest zbyt rzadki, dodać jeszcze odrobinę cukru pudru. Powinien trzymać się, ale nie działać.
  4. Dodaj lukier, poczekaj, aż zastygnie: Ostrożnie zanurz górną część ciasteczek w lukrze i strząśnij jego nadmiar. Nie zanurzaj ciasteczek zbyt głęboko, w przeciwnym razie nie będą miały odpowiedniego wyglądu jak klasyczne mrożone ciasteczka owsiane. Przed podaniem odstaw lukier na godzinę lub dwie.

Wskazówki dotyczące najlepszych mrożonych ciasteczek owsianych

Kilka dodatkowych wskazówek i wskazówek, o których warto pamiętać, aby mrożone ciasteczka owsiane wyszły idealnie:

  • Trzymaj się staromodnego owsa: Płatki owsiane cięte stalowo nie będą działać w tym przepisie, ponieważ nie pieczą się w taki sam sposób, jak płatki owsiane. MOŻESZ użyć szybkich płatków owsianych, jeżeli to wszystko, co masz, ale powinieneś pominąć krok, w którym płatki owsiane są pulsowane. Szybkie płatki owsiane są również wstępnie ugotowane, więc konsystencja ciasteczek może być nieco inna. jeżeli je masz, zawsze używaj w tym przepisie tradycyjnych płatków owsianych, aby uzyskać najlepsze rezultaty.
  • Nie przesadzaj z owsem! To jest naprawdę ważne. Nie chcesz robić z nich mąki owsianej i nie chcesz zbyt wielu gigantycznych kawałków płatków owsianych. Powinno wystarczyć kilka szybkich impulsów dzięki blendera lub robota kuchennego, aby uzyskać przyjemną mieszankę rozmiarów.
  • Konsystencja lukru: Grubsze są lepsze do lukru. Nie tylko będzie lepiej się układać, ale będzie mniej prawdopodobne, iż wypełni wszystkie małe zakamarki ciasteczka. Wystarczy kilka łyżek mleka.
  • Lukier Ciasteczek: Nie zanurzaj ciasteczek zbyt głęboko w lukrze. Celem jest, aby lukier przylegał do najwyższych krawędzi ciasteczka, ale nie do najniższych rowków. Położyłem górę ciasteczka w lukrze i lekko nim potrząsnąłem, po czym podniosłem je prosto do góry i delikatnie wytarłem nadmiar lukru z boku miski.

Przechowywanie resztek

Resztki ciasteczek przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej do 5 dni. Przed ułożeniem ciastek upewnij się, iż lukier jest całkowicie stwardniały, w przeciwnym razie ciasteczka będą się sklejać.

Czy mrożone ciasteczka owsiane można zamrozić?

Te ciasteczka można zamrozić przed lub po zamrożeniu, ale należy pamiętać, iż lukier może czasami stać się miękki i płakać podczas rozmrażania. jeżeli planujesz zamrozić te ciasteczka po ich schłodzeniu, połóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia i zamrażaj na 2-3 godziny, a następnie przenieś je do torby do zamrażania lub pojemnika do przechowywania. Rozmrażaj ciasteczka w jednej warstwie, aby uniknąć sklejania się. Zamrożone ciasteczka zachowują trwałość do 3 miesięcy.

Inne przepisy na świąteczne ciasteczka, które warto przygotować w tym sezonie:

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Dodaj płatki owsiane do blendera lub robota kuchennego i zmiksuj 5-6 razy. Uważaj, aby nie przemieszać płatków owsianych! Powinieneś mieć mieszankę drobnych i większych kawałków.

  • W średniej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.

  • W dużej misce ubij masło, cukier granulowany i cukier brązowy razem na średnio-wysokiej prędkości, aż masa stanie się jasna i puszysta, około 4 minut. Dodaj jajka, melasę i wanilię i mieszaj, aż składniki się połączą.

  • Do mokrych składników dodać suche i wymieszać tylko do połączenia. Przykryj miskę i schładzaj w lodówce przez godzinę.

  • Kiedy ciasto jest prawie gotowe do schłodzenia, rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita i wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem pergaminowym.

  • Za pomocą średniej miarki do ciastek nałóż ciasto na przygotowane blachy do pieczenia, pozostawiając między nimi 2 cale. Piec przez 10-12 minut, aż krawędzie będą złotobrązowe. Wyjmij ciasteczka z piekarnika i pozwól im ostygnąć na blasze przez 3 minuty, a następnie przenieś je na kratkę do studzenia, aby dokończyć studzenie.

  • Gdy ciasteczka całkowicie ostygną, przygotuj lukier, mieszając mleko z cukrem pudrem. Powinno być dość grube, aby nie wchodziło w grzbiety i szczeliny ciasteczka. To właśnie nadaje mu charakterystyczny wygląd mrożonego ciasteczka owsianego. o ile lukier jest zbyt rzadki, dodać jeszcze odrobinę cukru pudru. Powinien trzymać się, ale nie działać.

  • Ostrożnie zanurzaj wierzchołki ciasteczek w lukrze i strząśnij jego nadmiar. Nie zanurzaj ciasteczek zbyt głęboko, w przeciwnym razie nie będą miały odpowiedniego wyglądu jak klasyczne mrożone ciasteczka owsiane. Przed podaniem odstaw lukier na godzinę lub dwie.

Kalorie: 242kcalWęglowodany: 39GBiałko: 3GTłuszcz: 9GTłuszcz nasycony: 5GTłuszcz wielonienasycony: 1GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 2GTłuszcze trans: 0,3GCholesterol: 34mgSód: 105mgPotas: 96mgBłonnik: 1GCukier: 24GWitamina A: 259j.mWitamina C: 0,01mgWapń: 30mgŻelazo: 1mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału