Poza jesiennym, jakże różnorodnym menu, w najbliższy weekend w Prowincji zakróluje gęsina. To już kolejny rok (nawet nie zliczymy który), w którym możecie cieszyć się pysznymi smakami gęsiny w Prowincji. Wszak na św. Marcina najlepsza gęsina. Świętujcie zatem kulinarnie w ten weekend w Prowincji, zespół kuchni będzie Was rozpieszczał wyjątkowymi daniami.
Nie omijajcie przystawki bowiem rillettes z gęsi podane z grzanką i kiszonym ogórkiem to świetny start ucztowania. Potem czeka Was trudny wybór między udem z gęsi podanym z kluskami z batatów i kapustą z kardamonem a piersią z gęsi sous vide z grzybowym risotto i karmelizowanym jabłkiem.
Wypróbujcie też koniecznie szarpaną gęsinę w połączeniu z bułeczkami bao i miodowym sosem. A może tak po prostu, a jakże smacznie, skusicie się na pierogi z gęsiną? Pyszne dania w połączeniu z kameralnymi wnętrzami restauracji Prowincja to najlepszy wybór na nadchodzący weekend.
Jeśli (co po takiej uczcie bardzo możliwe) nie będziecie chcieli wracać i kończyć za gwałtownie miłego dnia, zostańcie i wypocznijcie w Dworze Zbożenna.
Rozpocznijcie kolejny dzień leniwym śniadaniem z pysznym, wypiekanym na miejscu chlebem.
Miłego weekendu w Prowincji i w Dworze Zbożenna
Na ten świąteczny weekend szczególnie rekomendujemy rezerwację stolika
Dwór Zbożenna i Restauracja Prowincja
Zbożenna 194
603 120 322
Zdjęcia: