Sztuczna inteligencja wybrała mi obiad – na kilka dni w jednym garnku
Co powiedziało mi AI? Gulasz wołowy z warzywami. Dlaczego?
Odpowiedź: "Gulasz taki będzie świetnie się trzymał w lodówce przez kilka dni, a odgrzewany nabierze jeszcze głębszego smaku. Możesz podać go z kaszą, ryżem, ziemniakami lub chlebem, co daje różnorodność. Jest pożywny, łatwy do odgrzania, a na pewno będzie smakował!".
"Proponuję przygotować coś, co dobrze znosi odgrzewanie i nie traci na smaku po kilku dniach. Moim pomysłem jest gulasz wołowy z warzywami. Jest pożywny, smaczny, a odgrzewany zyskuje jeszcze głębszy smak". A oto przepis zdradzony mi przez wirtualnego przyjaciela:
Gulasz wołowy z warzywami (na kilka dni)
500 g mięsa wołowego (np. łopatka lub karkówka)
2 cebule
3 ząbki czosnku
3 marchewki
2 ziemniaki
1 papryka
1 puszka pomidorów krojonych lub 400 g passaty pomidorowej
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
1-2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej (opcjonalnie)
1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
Sól, pieprz
Olej do smażenia
1 szklanka bulionu (może być warzywny lub wołowy)
Gulasz taki będzie świetnie się trzymał w lodówce przez kilka dni, a odgrzewany nabierze jeszcze głębszego smaku. Możesz podać go z kaszą, ryżem, ziemniakami lub chlebem. Pożywny, łatwy do odgrzania, a brudzicie jeden garnek, deskę do krojenia i naczynie, w którym jecie. To prawdziwa oszczędność czasu i energii.
Niby nic, a jednak sztuczna inteligencja dała radę. A co wy byście ugotowali jako obiad na kilka dni?