
Na początku września Mazurkas Catering 360° wraz z MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel**** zorganizowali testing swojej oferty świątecznej, prezentując możliwości kompleksowej organizacji bankietów, lunchy i innych wydarzeń w świątecznym klimacie.
Podczas testingu uczestnicy mogli zobaczyć główną salę MCC Mazurkas, podzieloną na dwie tematyczne strefy: zimową, w której królowała elegancka biel i subtelne dekoracje nawiązujące do lodowej estetyki oraz tradycyjną, pełną ciepłych kolorów i klasycznych, świątecznych dekoracji.
Zimowa scenografia, świąteczna muzyka i prawdziwa kulinarna uczta w wykonaniu mistrzów kuchni MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° pod wodzą bliźniaczego duetu Szefów Kuchni – Michała i Jakuba Budników… W ciepłe wrześniowe popołudnie uczestnicy testingu przenieśli się w magiczny czas Świąt Bożego Narodzenia!
W strefie gastronomicznej, poza klasycznymi daniami świątecznymi na gości czekały różnorodne oryginalne stacje gastronomiczne, w tym śnieżna stacja z bułeczkami bao bao, gdzie serwowano puszyste, białe bułeczki bao bao przypominające śnieżne kule z kaczką hoisin, łososiem w marynacie teriyaki oraz tofu w sosie miso. Dostępne były także klasyczne placki ziemniaczane z rillettes z kaczego uda z zasmażaną czerwoną kapustą.
Jako, iż nie ma zimowego eventu bez zimowego baru, to i jego nie mogło zabraknąć na testingu – oczywiście w dwóch odsłonach! Miłośnikom klasyki serwowano m.in. rozgrzewający poncz owocowy i tradycyjny kompot z suszu, a na tych, którzy szukają innowacyjnych propozycji na zimowe eventy czekało także grzane śnieżne piwo z mini piankami.
Święta to również słodkości. Mistrzowie cukierni MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° desery, podali także w nowoczesnej i tradycyjnej wersji. Goście mogli zatem spróbować m.in. monoporcji w kształcie prezentu o smaku pianki piernikowej z żelem śliwkowym, ale równieże znanych i lubianych klasyków: sernika, makowca czy piernika.
Doroczny Testing Świąteczny w MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° był doskonałą okazją do rozmów i wymiany doświadczeń z gośćmi, z których większość stanowili przedstawiciele branży eventowej, ale również przedstawiciele firm odpowiadający za organizację spotkań świątecznych. Wszyscy obecni mogli przekonać się, iż każdą przestrzeń i koncepcję można elastycznie dopasować do potrzeb danego eventu – od minimalistycznych, zimowych stylizacji po bogate, tradycyjne dekoracje. Jest to tym łatwiejsze, iż MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° dysponują bogatymi zbiorami różnorodnych dekoracji i elementów aranżacyjnych, które pozwalają na doskonałe wkomponowanie się części kulinarnej w całość imprezy. Co ważne, oferta zarówno MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel, jak i Mazurkas Catering 360° pozostaje otwarta zarówno na kameralne spotkania, jak i na wystawne zimowe gale czy duże przyjęcia firmowe.














– Wrzesień to idealny czas na planowanie świątecznych imprez firmowych, a terminy grudniowe rozchodzą się jak świeże bułeczki. Już od pierwszych dni września firmy potwierdzają zapytania na świąteczne spotkania dla swoich pracowników, co pokazuje, iż nasza tegoroczna oferta spotkała się z dużym zainteresowaniem – mówi Kierownik Działu Konferencji i Bankietów w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel**** Katarzyna Kwiek-Badowska.
– Zawsze możemy liczyć na kreatywność naszych Szefów Kuchni Braci Budnik. Tym razem również Kuba i Michał dostosowali dania do naszej koncepcji wystroju i tak jak my przygotowaliśmy dwie strefy dekoracji – nowoczesną zimową i tradycyjną bożonarodzeniową, tak samo i oni podeszli do tematu dań. Z jednej strony zaprezentowali dania klasyczne, które kojarzą się z polskimi Świętami. Z drugiej strony – propozycje nowoczesne i orientalne. To właśnie ta różnorodność sprawia, iż nasza oferta cateringowa jest wyjątkowa. Jako catering 360° realizujemy zarówno wielotysięczne eventy, jak i kameralne, firmowe wigilie zawsze dbając o to, by smak i estetyka szły w parze jednocześnie wspierając cele, jakie organizator stawia przed danym eventem – dodaje Katarzyna Lewandowska, Kierownik Działu Sprzedaży Cateringu Mazurkas Catering 360°.
Oferta świąteczna zaprezentowana podczas testingu obejmowała także warsztaty manualne, które doskonale sprawdzają się podczas firmowych spotkań świątecznych. Goście mogli spróbować swoich sił w zdobieniu bombek, zobaczyć jak mogą prezentować się własnoręcznie przygotowane świąteczne stroiki czy przekonać się jakie upominki świateczne można stworzyć w czasie warsztatów dekorowania pierników.
Wydarzenie odbyło się przy wsparciu partnerów. MagnetiG Violin wprowadził gości w niezwykłą atmosferę swoim występem, tworząc świąteczny nastrój. Brill av Media zadbał o nagłośnienie i efekt wizualny, wykorzystując ciężki dym, oświetlenie i ekrany LED. Gastro Magic Service zapewnił profesjonalny sprzęt gastronomiczny. Eleganckie i wyjątkowe meble od Rent Design dopełniły aranżacji sali. Swoje świąteczne aranżacje zaprezentowało Proarti, Gastro4rent zadbał o aranżację stołów pokazowych, którą dopełniły kompozycje kwiatowe stworzone przez Warszawianki, warsztaty poprowadziła Pracownia twórczego rozwoju i edukacji. Kwitnące umysły, a o dopełnienie smaku serwowanych potraw zadbały swoimi produktami Centrum Wina i J.J. Darboven.