Mazurkas prezentuje ofertę świąteczną podczas wrześniowego testingu

ttg.com.pl 5 dni temu
Fot. Dominik Śmiałowski

Na początku września Mazurkas Catering 360° wraz z MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel**** zorganizowali testing swojej oferty świątecznej, prezentując możliwości kompleksowej organizacji bankietów, lunchy i innych wydarzeń w świątecznym klimacie.

Podczas testingu uczestnicy mogli zobaczyć główną salę MCC Mazurkas, podzieloną na dwie tematyczne strefy: zimową, w której królowała elegancka biel i subtelne dekoracje nawiązujące do lodowej estetyki oraz tradycyjną, pełną ciepłych kolorów i klasycznych, świątecznych dekoracji.

Zimowa scenografia, świąteczna muzyka i prawdziwa kulinarna uczta w wykonaniu mistrzów kuchni MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° pod wodzą bliźniaczego duetu Szefów Kuchni – Michała i Jakuba Budników… W ciepłe wrześniowe popołudnie uczestnicy testingu przenieśli się w magiczny czas Świąt Bożego Narodzenia!

W strefie gastronomicznej, poza klasycznymi daniami świątecznymi na gości czekały różnorodne oryginalne stacje gastronomiczne, w tym śnieżna stacja z bułeczkami bao bao, gdzie serwowano puszyste, białe bułeczki bao bao przypominające śnieżne kule z kaczką hoisin, łososiem w marynacie teriyaki oraz tofu w sosie miso. Dostępne były także klasyczne placki ziemniaczane z rillettes z kaczego uda z zasmażaną czerwoną kapustą.

Jako, iż nie ma zimowego eventu bez zimowego baru, to i jego nie mogło zabraknąć na testingu – oczywiście w dwóch odsłonach! Miłośnikom klasyki serwowano m.in. rozgrzewający poncz owocowy i tradycyjny kompot z suszu, a na tych, którzy szukają innowacyjnych propozycji na zimowe eventy czekało także grzane śnieżne piwo z mini piankami.

Święta to również słodkości. Mistrzowie cukierni MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° desery, podali także w nowoczesnej i tradycyjnej wersji. Goście mogli zatem spróbować m.in. monoporcji w kształcie prezentu o smaku pianki piernikowej z żelem śliwkowym, ale równieże znanych i lubianych klasyków: sernika, makowca czy piernika.

Doroczny Testing Świąteczny w MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° był doskonałą okazją do rozmów i wymiany doświadczeń z gośćmi, z których większość stanowili przedstawiciele branży eventowej, ale również przedstawiciele firm odpowiadający za organizację spotkań świątecznych. Wszyscy obecni mogli przekonać się, iż każdą przestrzeń i koncepcję można elastycznie dopasować do potrzeb danego eventu – od minimalistycznych, zimowych stylizacji po bogate, tradycyjne dekoracje. Jest to tym łatwiejsze, iż MCC Mazurkas & Mazurkas Catering 360° dysponują bogatymi zbiorami różnorodnych dekoracji i elementów aranżacyjnych, które pozwalają na doskonałe wkomponowanie się części kulinarnej w całość imprezy. Co ważne, oferta zarówno MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel, jak i Mazurkas Catering 360° pozostaje otwarta zarówno na kameralne spotkania, jak i na wystawne zimowe gale czy duże przyjęcia firmowe.

Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski
Fot. Dominik Śmiałowski

– Wrzesień to idealny czas na planowanie świątecznych imprez firmowych, a terminy grudniowe rozchodzą się jak świeże bułeczki. Już od pierwszych dni września firmy potwierdzają zapytania na świąteczne spotkania dla swoich pracowników, co pokazuje, iż nasza tegoroczna oferta spotkała się z dużym zainteresowaniem – mówi Kierownik Działu Konferencji i Bankietów w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel**** Katarzyna Kwiek-Badowska.

– Zawsze możemy liczyć na kreatywność naszych Szefów Kuchni Braci Budnik. Tym razem również Kuba i Michał dostosowali dania do naszej koncepcji wystroju i tak jak my przygotowaliśmy dwie strefy dekoracji – nowoczesną zimową i tradycyjną bożonarodzeniową, tak samo i oni podeszli do tematu dań. Z jednej strony zaprezentowali dania klasyczne, które kojarzą się z polskimi Świętami. Z drugiej strony – propozycje nowoczesne i orientalne. To właśnie ta różnorodność sprawia, iż nasza oferta cateringowa jest wyjątkowa. Jako catering 360° realizujemy zarówno wielotysięczne eventy, jak i kameralne, firmowe wigilie zawsze dbając o to, by smak i estetyka szły w parze jednocześnie wspierając cele, jakie organizator stawia przed danym eventem – dodaje Katarzyna Lewandowska, Kierownik Działu Sprzedaży Cateringu Mazurkas Catering 360°.

Oferta świąteczna zaprezentowana podczas testingu obejmowała także warsztaty manualne, które doskonale sprawdzają się podczas firmowych spotkań świątecznych. Goście mogli spróbować swoich sił w zdobieniu bombek, zobaczyć jak mogą prezentować się własnoręcznie przygotowane świąteczne stroiki czy przekonać się jakie upominki świateczne można stworzyć w czasie warsztatów dekorowania pierników.

Wydarzenie odbyło się przy wsparciu partnerów. MagnetiG Violin wprowadził gości w niezwykłą atmosferę swoim występem, tworząc świąteczny nastrój. Brill av Media zadbał o nagłośnienie i efekt wizualny, wykorzystując ciężki dym, oświetlenie i ekrany LED. Gastro Magic Service zapewnił profesjonalny sprzęt gastronomiczny. Eleganckie i wyjątkowe meble od Rent Design dopełniły aranżacji sali. Swoje świąteczne aranżacje zaprezentowało Proarti, Gastro4rent zadbał o aranżację stołów pokazowych, którą dopełniły kompozycje kwiatowe stworzone przez Warszawianki, warsztaty poprowadziła Pracownia twórczego rozwoju i edukacji. Kwitnące umysły, a o dopełnienie smaku serwowanych potraw zadbały swoimi produktami Centrum Wina i J.J. Darboven.

www.mazurkascatering.pl

www.mazurkashotel.pl

Idź do oryginalnego materiału