Mój mazurek jest bardzo, bardzo cytrynowy. Pachnąca skórka cytrynowa jest w bardzo kruchym cieście, krem zrobiłam na bazie soku cytrynowego, a na wierzchu ułożyłam cytryny kandyzowane. Dzięki temu mazurek pachnie, smakuje i wygląda niezwykle cytrynowo.
Z kruchego ciasta, tego samego które wykorzystuję na spód mazurka, można zrobić też cudownie kruche małe ciasteczka. Wystarczy ciasto rozwałkować i wyciąć dowolne kształty. Ja takie ciasteczka smaruję roztrzepanym białkiem i posypuję cukrem gruba rafinada. Podczas przygotowywania mazurka też zrobiłam kilka takich ciasteczek, przydadzą się do dekoracji.
Zobacz jak zrobić wesołe ciasteczka owieczki
| Mazurek cytrynowy jest przepyszny! Kruche ciasto ze słodko kwaśnym kremem, kandyzowanymi cytrynami i chrupiącymi bezami. |
ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ











