Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Już w niedzielę kulinarny festiwal na Zamku w Liwie!
4 godzin temu
Mała rocznica wielkiego sercem koła
4 godzin temu
Polecane
Zdrowsze alternatywy dla cukru
6 godzin temu
Czy Słońce leczy?
10 godzin temu
Zrozumieć otyłość: złożone przyczyny choroby
12 godzin temu
Tragedia na basenie. Ameba "zżerająca mózg" zabiła dziecko
14 godzin temu
Insulina – jak prawidłowo ją podawać?
17 godzin temu