Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Bigos świąteczny Kuroniów. Aromatyczny, mięsny i z grzybami
1 godzina temu
Polecane
Sztuczna inteligencja i prawdziwi farmaceuci
43 minut temu
Chorobie hemoroidalnej można zapobiec
17 godzin temu
Grudzień w zakresie
18 godzin temu
Dużo witaminy C, mało kalorii. Miniowoc zdobywa Polskę
19 godzin temu
W czwartek darmowe badania w podkarpackim NFZ
20 godzin temu
Zachowawcze leczenie choroby otyłościowej
23 godzin temu