Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Chiloé, odległy archipelag mgieł i legend w Chile
7 godzin temu
Co mnie zasmuca, usterki do poprawki przed sezonem......
9 godzin temu
Polecane
Sandomierz: Profilaktyka najważniejsza
11 godzin temu
Polskie truskawki już w sprzedaży. Cena może szokować
14 godzin temu
Suplementy przedtreningowe - kiedy warto po nie sięgnąć?
15 godzin temu
Probiotyki o udowodnionej skuteczności
15 godzin temu
Memorandum o Współpracy
19 godzin temu
Leki i suplementy wspomagające wątrobę
21 godzin temu