Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
"Taka cena to jest w lipcu, a nie w maju"
1 godzina temu
Polecane
Zabójcze piwo. Nie żyje co najmniej 10 osób
1 godzina temu
GIF wstrzymuje w obrocie lek na cukrzycę
2 godzin temu
Lek na cukrzycę wstrzymany w obrocie
4 godzin temu
Znamy wyniki sekcji zwłok Czarta, sokoła z elektrociepłowni
16 godzin temu
Sokół z Lublina padł z powodu zatrucia
18 godzin temu