Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Ciasto z brzoskwiniami – Brzoskwiniowy Uśmiech
1 godzina temu
Polecane
8. Ostrowski Piknik Zdrowia za nami (ZDJĘCIA)
15 godzin temu
Skyr, kvarg czy może jogurt naturalny – co wybrać?
16 godzin temu
Gm. Urszulin. Jezioro Sumin znów otwarte dla kąpiących się
20 godzin temu