Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Grill węglowy, mięso i sosy z najnowszej gazetki Kaufland
1 godzina temu
Do czego można użyć kapsułek do zmywarki?
2 godzin temu
Polecane
Semaglutyd kontra tirzepatyd
3 godzin temu
Kurkuma to prozdrowotny składnik naszej diety
4 godzin temu
Kiedy leki szkodzą? Konsultacje w Podlaskim Oddziale NFZ
4 godzin temu
Szamotuły przyładem - ministerstwo rozszerza pilotaż
18 godzin temu
Jak rozpoznać, iż kot ma problemy z trawieniem?
20 godzin temu