Wino to produkt kruchy, gwałtownie i w niekontrolowany sposób reagujący na otoczenie. Mówi się, iż wino do odpowiedniego dojrzewania potrzebuje piwnicy – ciemnej, chłodnej przestrzeni z wysoką wilgotnością. Nie lubi być niepokojone, nie lubi skoków temperatur, chce być zapomniane. A jeżeli Wam powiem, iż jest wino produkowane dokładnie odwrotnie? Przedstawiam maderę.
- Strona główna
- Kuchnia
- Madera, czyli wino na opak
Powiązane
Żyj zdrowo – o etykietach na żywności ekologicznej
2 godzin temu
Kiedy się wyprowadzasz, Marysiu?
2 godzin temu
Polecane
Nowe odkrycie może chronić diabetyków przed hipoglikemią
2 godzin temu
Nowe zalecenia dotyczące zaparć. Ten owoc najlepszy
3 godzin temu
Tabletki od celebryty. Czy warto brać suplementy?
9 godzin temu