„Łódzkie na talerzu" smaki regionu z Pałacu Saskiego w Kutnie

kutno.net.pl 3 godzin temu

Niedawno jego twórcy odwiedzili nową wizytówkę województwa łódzkiego, czyli zrewitalizowany Pałac Saski w Kutnie. W pałacowej kuchni powstały przysmaki, którymi zajadano się – a jakże – w czasach saskich. Wszystko powstało z produktów dostarczonych przez lokalnych producentów, a w rolę bezcennego pomocnika w kuchni wcielił się… wiceprezydent miasta. W najnowszym odcinku poznaliśmy nie tylko kulinaria z minionej epoki, ale również historię kutnowskiego Pałacu Saskiego, oraz inicjatywy i imprezy, które realizowane są w tym jedynym w swoim rodzaju obiekcie, który zdecydowanie warto odwiedzić. Dowodem na to jest przyznana niedawno nagroda „Cudu Polski” National Geographic Traveler Poland, która rozsławia Muzeum Pałac Saski na cały kraj.

Idź do oryginalnego materiału