Niedawno jego twórcy odwiedzili nową wizytówkę województwa łódzkiego, czyli zrewitalizowany Pałac Saski w Kutnie. W pałacowej kuchni powstały przysmaki, którymi zajadano się – a jakże – w czasach saskich. Wszystko powstało z produktów dostarczonych przez lokalnych producentów, a w rolę bezcennego pomocnika w kuchni wcielił się… wiceprezydent miasta. W najnowszym odcinku poznaliśmy nie tylko kulinaria z minionej epoki, ale również historię kutnowskiego Pałacu Saskiego, oraz inicjatywy i imprezy, które realizowane są w tym jedynym w swoim rodzaju obiekcie, który zdecydowanie warto odwiedzić. Dowodem na to jest przyznana niedawno nagroda „Cudu Polski” National Geographic Traveler Poland, która rozsławia Muzeum Pałac Saski na cały kraj.
„Łódzkie na talerzu" smaki regionu z Pałacu Saskiego w Kutnie
kutno.net.pl 3 godzin temu
- Strona główna
- Kuchnia
- „Łódzkie na talerzu" smaki regionu z Pałacu Saskiego w Kutnie
Powiązane
Przed świętami podziel się krauzami
1 godzina temu
Najzdrowsze ryby na Wigilię. Karp, łosoś, a może sandacz?
1 godzina temu
Wsyp łyżeczkę cynamonu do zlewu. Uciążliwy problem zniknie
1 godzina temu
Otwarcie miejskiego lodowiska w Pszowie
1 godzina temu
Krakowski Szlak Kulinarny – smak historii i tradycji
1 godzina temu
Królicze piękności w Targach Kielce
1 godzina temu
Polecane
Pompiarz nie taki jak trzeba
13 godzin temu
W Polsce dajemy bliskim na potęgę. Potem lądują w szpitalu
16 godzin temu
Rodzinna tragedia. Znaleziono ciała braci
20 godzin temu










