Nie będę się choćby produkować ze wstępem, bo wiadomo, iż tego typu jedzenie świetnie sprawdza się w pracy. Kombinujcie ze składnikami i jedzcie na zdrowie. Oczywiście w okresie korzystajcie ze świeżych warzyw.

Składniki:
1 szklanka kaszy kuskus 
300 g piersi z indyka 
300 g mrożonych brokułów 
1 mała czerwona cebula 
garść kiełków z rzodkiewki 
pół łyżeczki rozmarynu 
szczypta mielonej słodkiej papryki 
szczypta mielonej chili 
1 łyżeczka jasnego sosu sojowego 
1 łyżka soku z cytryny 
sól 
pieprz 
olej rzepakowy 
(przepis na 2-3 porcje)   
Indyka kroimy w sporą kostkę, dodajemy do niego sos sojowy, rozmaryn, słodką paprykę, chili, mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem (1 cm ponad kaszę), przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie kaszę rozdrabniamy widelcem i przesypujemy do miski. Indyka smażymy na złoty kolor, brokuły gotujemy al dente, dorzucamy do kaszy. Do całości dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, kiełki, sok z cytryny, sól i pieprz, mieszamy.

![Bal Wszystkich Świętych u św. Józefa w Świdnicy [FOTO]](https://swidnica24.pl/wp-content/uploads/2025/11/bal-Wszystkich-Swietych-sw.-Jozef-Swidnica-3-listopada-2025-19.jpg)











