Kulinarne triki Magdy Gessler uratują wasze potrawy. Sprawdź 18 trików z "Kuchennych rewolucji"

stronakuchni.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Sylwia Dabrowa /Polska Press


Zastanawiasz się jak prawidłowo smażyć mięso do gulaszu lub czym doprawić szpinak, by miał najlepszy smak? Magda Gessler zna odpowiedzi na te i wiele innych kulinarnych pytań. Znana restauratorka dzieli się swoją wiedzą i poradami w programie telewizyjnym „Kuchenne rewolucje”. Przygotowaliśmy listę jej wskazówek. Zobacz 18 kulinarnych trików Magdy Gessler.

Porady kulinarne z „Kuchennych rewolucji”

„Kuchenne rewolucje” to popularny program telewizyjny, w którym Magda Gessler odwiedza upadające albo borykające się z różnymi problemami lokale gastronomiczne i pomaga stanąć im na nogi. Od 2010 roku restauratorka przeprowadziła już ponad 300 metamorfoz w restauracjach w całej Polsce.

W każdym odcinku Magda Gessler dzieli się poradami i trikami kulinarnymi, które znacząco wpływają na smak potrawy. Zebraliśmy dla Was w galerii jej 18 porad kulinarnych. Dotyczą one przygotowania:

  • kotletów mielonych,
  • zupy pomidorowej,
  • mięsa do gulaszu,
  • musu z pstrąga,
  • czerwonego barszczu,
  • gotowanego kalafiora,
  • papryki
  • smażonej cebuli,
  • bigosu z kiełbasą,
  • sosu tatarskiego,
  • tatara,
  • suszonych ziół,
  • soli himalajskiej,
  • zupy szczawiowej,
  • naleśników,
  • duszonego szpinaku,
  • puree ziemniaczanego,
  • farszu do kołdunów.
Zobacz galerię(21 zdjęć)

Zobacz także: Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”. Vlogerka Zuzanna Borucka ruszyła śladem Magdy Gessler i testuje dania

Kuchnia Magdy Gessler

Magda Gessler jest znaną restauratorką i osobowością telewizyjną. Dużą popularność zyskała dzięki programowi TVN „Kuchenne rewolucje”, który prowadzi już od 2010 roku. Jest także jedną z jurorek w polskiej edycji programu „MasterChef”.

Kuchnię Magdy Gessler cechuje bezkompromisowość. Restauratorka w każdym programie udowadnia, iż ceni sobie świeże, lokalne produkty. Są to dobrej jakości mięsa, jajka, warzywa, owoce i zioła, w miarę możliwości pochodzące od regionalnych dostawców. Natomiast w kuchni stawia na czystość i jakość.

Sprawdź: Soczyste kotlety mielone Magdy Gessler. Sprawdzony patent na delikatne mięso. Po prostu pyszne

Zobacz też inne tematy ze Strony Kuchni:

Idź do oryginalnego materiału