Porady kulinarne z „Kuchennych rewolucji”
„Kuchenne rewolucje” to popularny program telewizyjny, w którym Magda Gessler odwiedza upadające albo borykające się z różnymi problemami lokale gastronomiczne i pomaga stanąć im na nogi. Od 2010 roku restauratorka przeprowadziła już ponad 300 metamorfoz w restauracjach w całej Polsce.
W każdym odcinku Magda Gessler dzieli się poradami i trikami kulinarnymi, które znacząco wpływają na smak potrawy. Zebraliśmy dla Was w galerii jej 18 porad kulinarnych. Dotyczą one przygotowania:
- kotletów mielonych,
- zupy pomidorowej,
- mięsa do gulaszu,
- musu z pstrąga,
- czerwonego barszczu,
- gotowanego kalafiora,
- papryki
- smażonej cebuli,
- bigosu z kiełbasą,
- sosu tatarskiego,
- tatara,
- suszonych ziół,
- soli himalajskiej,
- zupy szczawiowej,
- naleśników,
- duszonego szpinaku,
- puree ziemniaczanego,
- farszu do kołdunów.
Zobacz także: Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”. Vlogerka Zuzanna Borucka ruszyła śladem Magdy Gessler i testuje dania
Kuchnia Magdy Gessler
Magda Gessler jest znaną restauratorką i osobowością telewizyjną. Dużą popularność zyskała dzięki programowi TVN „Kuchenne rewolucje”, który prowadzi już od 2010 roku. Jest także jedną z jurorek w polskiej edycji programu „MasterChef”.
Kuchnię Magdy Gessler cechuje bezkompromisowość. Restauratorka w każdym programie udowadnia, iż ceni sobie świeże, lokalne produkty. Są to dobrej jakości mięsa, jajka, warzywa, owoce i zioła, w miarę możliwości pochodzące od regionalnych dostawców. Natomiast w kuchni stawia na czystość i jakość.
Sprawdź: Soczyste kotlety mielone Magdy Gessler. Sprawdzony patent na delikatne mięso. Po prostu pyszne
Zobacz też inne tematy ze Strony Kuchni: