Podczas Dożynek Powiatowo-Gminnych w Brodach, obok bogatego programu artystycznego i tradycyjnych obrzędów, istotną rolę odegrały również kulinaria. Koła Gospodyń Wiejskich z terenu Gminy Brody zadbały o to, by na uczestników wydarzenia czekały prawdziwe przysmaki kuchni regionalnej. Pojawiły się tradycyjne potrawy przygotowane według sprawdzonych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Pachnące ciasta, swojski chleb ze smalcem, domowe pierogi, aromatyczne zupy i potrawy mięsne – wszystko to przygotowane zostało z największą starannością i z sercem. Każdy odwiedzający mógł poczuć klimat gościnności, jaki od lat towarzyszy działalności Kół Gospodyń Wiejskich. Smaki serwowane przez gospodynie z Gminy Brody sprawiły, iż wielu gości z uśmiechem wracało po dokładkę, doceniając zaangażowanie, z jakim Panie przygotowały potrawy.