Kuchnia chłopska. Uczestnicy ŚDS w Szarowoli gotowali z Adamem Dziurą [ZDJĘCIA]

kronikatygodnia.pl 6 godzin temu
Uczestnikami wydarzenia byli podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy w Szarowoli, którzy pod czujnym okiem szefa kuchni Adama Dziury zgłębiali sekrety tradycyjnej kuchni staropolskiej. Wspólnie przygotowano aromatyczną zupę chłopską, placki pieczone na blasze z dodatkiem gziku, a na deser – domowe drożdżówki według przepisu naszych babć, z nadzieniem z sera i jagód.Warsztaty były nie tylko kulinarną przygodą, ale również wspaniałą okazją do integracji, edukacji i pielęgnowania dziedzictwa kulinarnego polskiej wsi. PRZECZYTAJ TEŻ: Gm. Tomaszów Lubelski: Absolutorium jednak się wójtowi należało. RIO unieważnia uchwałę radnych
Idź do oryginalnego materiału