Kuchenne Rewolucje. Bayer Landhaus Szynk - menu, ceny, gdzie jest?

granice.pl 4 dni temu

Przed nami kolejna odsłona 29 sezoni programu Kuchenne rewolucje. Warszawa, Bobowa, Toruń, teraz Katowice czas na nowe miejsce na kulinarnej mapie Polski. Magdę Gessler wezwała pizzeria Meltini, która w kwietniu zmieniła się w szynk Bayer Landhaus. Czy warto go odwiedzić? Sprawdzamy!

fot. x-news / mat. prasowe TVN

Magda Gessler już od kilkunastu lat podróżuje po całej Polsce, wspierając właścicieli restauracji będących w tarapatach. Odwiedza miejsca przeróżne. Bywa w miastach wojewódzkich i malutkich miejscowościach. Niektóre z nich położone są w ścisłych centrach i doskonałych lokalizacjach. Inne na przedmieściach czy przy drogach przelotowych. Kolejne w miejscach, których niemal nikt nie odwiedza. Restauratorka zawsze dostosowuje proponowane menu do charakteru miasta czy dzielnicy tak, by okoliczni mieszkańcy mieli co zjeść i by turyści chętnie wybierali się tam w poszukiwaniu smacznego jedzenia. Katowice Magda Gessler już kiedyś odwiedziła, jednak restauracja nie poradziła sobie zbyt dobrze. Jak restauratorce pójdzie tym razem?

Tym razem z Magdą Gessler wybieramy się do Katowic, a konkretnie do dzielnicy Stara Ligota. To właśnie tam Arek oraz pochodzący z Ukrainy Igor postanowili otworzyć swoją knajpę. Panowie o prowadzeniu restauracji marzyli od wielu lat. Niestety, własna knajpa to nie jest łatwy biznes, a Śląsk zdecydowanie nie jest łatwym rynkiem.

Panowie więc narzekają. Oferują klientom pizze, makarony, pierogi. Miłośnicy dobrego jedzenia dużo chętniej zamawiają je na wynos, rzadko tylko spędzają czas w samej restauracji. A i dania z dowozem czy na wynos nie zapewniają restauracji pewnego przychodu. Dodatkowo właściciele narzekają, bo chcieli stworzyć miejsce z prawdziwego zdarzenia.

Idź do oryginalnego materiału