Kuchenna szafka to najgorsze miejsce do trzymania miodu. Pszczelarz wyjawia dlaczego

smakosze.pl 2 tygodni temu
Zdjęcie: Miód i pszczelarz


Miód jest bez żadnych wątpliwości moim ulubionym dodatkiem do herbaty, kawy czy wody z cytryną. I choć wiem, iż w wysokiej temperaturze jego prozdrowotne adekwatności znikają, to zostaje przynajmniej jego smak - który uwielbiam.Niedawno pochyliłem się nad tematem przechowywania miodu i okazało się, iż całe życie źle to robiłem. Mój błąd, i jak sądzę setek tysięcy innych Polaków, wytknął Pszczelarz z Wąchocka. Popularny twórca internetowy na pszczelarstwie zjadł zęby, dlatego ufam jego ocenie. Kuchenna szafka to jedno z najgorszych miejsc do trzymania słoika z tym pysznym i zdrowym produktem.
Idź do oryginalnego materiału