Kremowa pasta ze słonecznika do chleba. Wypróbuj przepis na tanie smarowidło z suszonymi pomidorami. Potrzeba tylko 20 minut

stronakuchni.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Anna Daniluk


Domowa pasta ze słonecznika to pyszne i proste w przygotowaniu smarowidło na kanapki. Wystarczy zalać wrzątkiem pestki słonecznika i pozostawić je na 15 minut do namoknięcia. Doprawić można według własnego gustu. Szczególnie polecamy przepis na pastę ze słonecznika z suszonymi pomidorami.

Pasta ze słonecznika to szybki sposób na zrobienie dodatku na kanapki, gdy na przykład zabraknie w domu masła.Pastę ze słonecznika można posmarować na kromce świeżego pieczywa i podawać z pokrojonym w plastry kiszonym lub świeżym ogórkiem. Domowa pasta ze słonecznika może być doprawiana ostrą papryczką chili, podsmażoną cebulą albo wymieszana z pastą sezamową tahini. Jednak dzięki połączeniu pestek słonecznika z suszonymi pomidorami można uzyskać wyrazistego, słonego smaku zbliżonego do mięsa.

Kliknij przycisk, aby zobaczyć składniki pasty ze słonecznika

Pasta ze słonecznika to szybki sposób na zrobienie dodatku na kanapki, gdy na przykład zabraknie w domu masła.Pastę ze słonecznika można posmarować na kromce świeżego pieczywa i podawać z pokrojonym w plastry kiszonym lub świeżym ogórkiem. Domowa pasta ze słonecznika może być doprawiana ostrą papryczką chili, podsmażoną cebulą albo wymieszana z pastą sezamową tahini. Jednak dzięki połączeniu pestek słonecznika z suszonymi pomidorami można uzyskać wyrazistego, słonego smaku zbliżonego do mięsa.

Kliknij przycisk, aby zobaczyć składniki pasty ze słonecznika

Idź do oryginalnego materiału