Kopytka zapiekane z dynią, serem pleśniowym i szpinakiem

kwestiasmaku.com 5 dni temu

Zapiekane kopytka z dynią, szpinakiem i serem pleśniowym to pomysł na wegetariański posiłek lub interesujący dodatek do obiadu. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju pieczeni mięsnych, pieczonych udek kaczki, kurczaka itp. Polecam np. na zbliżające się święta 11 listopada.

Danie zawiera zarówno porcję węglowodanów (w postaci kopytek) oraz warzyw (dynia i szpinak). Wszystko zapieczone jest z serem i śmietanką. Wystarczy postawić naczynie na stole i bezpośrednio z niego serwować potrawę jeszcze gorącą! Oczywiście obok podajemy wybrany mięsny dodatek.

Z podanego przepisu otrzymamy albo dwie porcje samodzielnego dania albo cztery porcje jako dodatek do obiadu mięsnego. Zobaczcie jak sprytnie i gwałtownie się je robi! Jedynie szpinak blanszujemy na patelni, a resztę pieczemy już razem w piekarniku.

Idź do oryginalnego materiału