Spośród 200 objętych badaniem sfermentowanych pokarmów prawie wszystkie wywierają pozytywny wpływ na zdrowie jelit i mózgu – informuje brytyjskie Towarzystwo Mikrobiologiczne. Stowarzyszeni w nim naukowcy prowadzą szeroko zakrojone badanie, którego pierwsze wnioski są bardzo obiecujące. Sugerują, iż „sfermentowane produkty na bazie cukru i sfermentowane produkty na bazie warzyw są jak wygrana na loterii, jeżeli chodzi o zdrowie jelit i mózgu”...
- Strona główna
- Kuchnia
- Kiszonki zbawienne dla mózgu
Powiązane
Zielona Góra NAJSŁODSZYM MIASTEM w Polsce!
38 minut temu
Podkarpacki Bazarek już w najbliższą sobotę
38 minut temu
Polecane
Sandomierz: Profilaktyka najważniejsza
15 godzin temu
Polskie truskawki już w sprzedaży. Cena może szokować
18 godzin temu
Suplementy przedtreningowe - kiedy warto po nie sięgnąć?
18 godzin temu
Przypomnienie o obowiązku deratyzacji
19 godzin temu
Probiotyki o udowodnionej skuteczności
19 godzin temu
Memorandum o Współpracy
23 godzin temu