Spośród 200 objętych badaniem sfermentowanych pokarmów prawie wszystkie wywierają pozytywny wpływ na zdrowie jelit i mózgu – informuje brytyjskie Towarzystwo Mikrobiologiczne. Stowarzyszeni w nim naukowcy prowadzą szeroko zakrojone badanie, którego pierwsze wnioski są bardzo obiecujące. Sugerują, iż „sfermentowane produkty na bazie cukru i sfermentowane produkty na bazie warzyw są jak wygrana na loterii, jeżeli chodzi o zdrowie jelit i mózgu”...
- Strona główna
- Kuchnia
- Kiszonki zbawienne dla mózgu
Powiązane
— Po prostu rób swoje, a ja zaskoczyłem go odpowiedzią!
5 godzin temu
Ile kosztuje pozycjonowanie wizytówki Google w 2025
5 godzin temu
Nie jesteś mi obca, i to wszystko.
6 godzin temu
Polecane
Jakie zasady reklamy aptek? Rząd planuje nowelizację
10 godzin temu
Smok Słodziak wyrusza z misją: Stop kwasicy ketonowej!
15 godzin temu
Nieoczekiwane odkrycie dotyczące działania metforminy
17 godzin temu