Spośród 200 objętych badaniem sfermentowanych pokarmów prawie wszystkie wywierają pozytywny wpływ na zdrowie jelit i mózgu – informuje brytyjskie Towarzystwo Mikrobiologiczne. Stowarzyszeni w nim naukowcy prowadzą szeroko zakrojone badanie, którego pierwsze wnioski są bardzo obiecujące. Sugerują, iż „sfermentowane produkty na bazie cukru i sfermentowane produkty na bazie warzyw są jak wygrana na loterii, jeżeli chodzi o zdrowie jelit i mózgu”...
- Strona główna
- Kuchnia
- Kiszonki zbawienne dla mózgu
Powiązane
Przepis na ciasto z truskawkami – Truskawkowy Raj
2 godzin temu
Polecane
Stworzyli przełomowy sensor. Koniec zatruć metanolem?
50 minut temu
Zioła a cukrzyca
1 godzina temu
Probiotyki po antybiotykach - dlaczego są tak ważne?
6 godzin temu
Wystartował 62. KFPP! Na początek debiutanci
18 godzin temu
Ciemniejsza strona cynamonu
19 godzin temu