Spośród 200 objętych badaniem sfermentowanych pokarmów prawie wszystkie wywierają pozytywny wpływ na zdrowie jelit i mózgu – informuje brytyjskie Towarzystwo Mikrobiologiczne. Stowarzyszeni w nim naukowcy prowadzą szeroko zakrojone badanie, którego pierwsze wnioski są bardzo obiecujące. Sugerują, iż „sfermentowane produkty na bazie cukru i sfermentowane produkty na bazie warzyw są jak wygrana na loterii, jeżeli chodzi o zdrowie jelit i mózgu”...
- Strona główna
- Kuchnia
- Kiszonki zbawienne dla mózgu
Powiązane
Smażenie sfermentowanego rekina to nie jest dobry pomysł
4 godzin temu
Kompot z czerwonej porzeczki na zimę
5 godzin temu
Polecane
Czarny bez – czy aby zawsze taki zdrowy?
4 godzin temu
MRNA uczy jelita samoobrony
8 godzin temu
Jedz zdrowo, kontroluj cukier, żyj pełnią życia…
13 godzin temu
Tusk ostro o PiS. "Zawsze gotowi zatruć radość"
14 godzin temu