Spośród 200 objętych badaniem sfermentowanych pokarmów prawie wszystkie wywierają pozytywny wpływ na zdrowie jelit i mózgu – informuje brytyjskie Towarzystwo Mikrobiologiczne. Stowarzyszeni w nim naukowcy prowadzą szeroko zakrojone badanie, którego pierwsze wnioski są bardzo obiecujące. Sugerują, iż „sfermentowane produkty na bazie cukru i sfermentowane produkty na bazie warzyw są jak wygrana na loterii, jeżeli chodzi o zdrowie jelit i mózgu”...
- Strona główna
- Kuchnia
- Kiszonki zbawienne dla mózgu
Powiązane
Święto Ziemniaka w Dmeninie
2 godzin temu
Pierwszy dzien jesieni
2 godzin temu
Święto zaprzęgów w Otuszu
4 godzin temu
Skrzynki pełne smaku
4 godzin temu
Polecane
Czy ksylitol z kukurydzy jest zdrowy?
12 godzin temu
Co się dzieje po wypiciu octu?
19 godzin temu