Katarzyna Bosacka unika 9. przetworzonych produktów. Jakich produktów nie znajdziemy w jej kuchni?

stronakuchni.pl 2 lat temu
Zdjęcie: 123rf.com/handmadepictures/Wojciech Wojtkielewicz/archiwum PolskaPress/Kurier Poranny


Katarzyna Bosacka pokazała, z jakich żywności należy zrezygnować, aby cieszyć się lepszym zdrowiem. Znana dziennikarka, prezenterka, autorka książek i promotorka wiedzy o zdrowym i gospodarnym gotowaniu, na kanale Agnieszki Mielczarek „Jedz inaczej”, mówiła o dziewięciu produktach spożywczych, które należy wykluczyć z codziennego odżywiania. Zobacz, jakich produktów nie znajdziemy w kuchni Katarzyny Bosackiej.

Jakiej żywności unikać?

Katarzyna Bosacka w nagraniu pochyliła się nad 9 produktami spożywczymi, które należy wykluczyć z codziennego odżywiania. Głównie pochyliła się nad przekąskami, które mają w składzie:

  • sztuczne barwniki,
  • cukier pod różnymi postaciami,
  • mąkę pszenną z niską zawartością błonnika,
  • i duże ilości soli.

Należy je wyrzucić z diety dlatego, iż zwiększają ryzyko zachorowania na cukrzycę, podniesienie ciśnienia we krwi lub alergie pokarmowe. Znana dziennikarka stwierdziła, iż adekwatnie prawie żaden produkt na stole nie nadaje się do spożycia.

Kliknij w przycisk, aby zobaczyć niezdrowe produkty spożywcze

Zobacz galerię(10 zdjęć)
Idź do oryginalnego materiału