Przepis na ciastka jeżyki z płatków kukurydzianych
czas przygotowania: 10 minut
porcja: na 16 ciasteczek
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 100 g masła lub margaryny,
- 2 łyżki kakao,
- 3 łyżki miodu,
- 3 łyżki cukru, najlepiej waniliowego,
- 2 szklanki płatków kukurydzianych.
Zobacz także: Ciastka z patelni. Przepis na szybkie ciasteczka bez pieczenia. Są idealnie kruche i słodkie
Jak zrobić ciastka jeżyki z płatków kukurydzianych?
- W garnuszku rozpuść masło, kakao, miód i cukier waniliowy.
- Zagotuj masę i odstaw na 2 minuty, by lekko przestygła.
- Dodaj do masy płatki kukurydziane i wymieszaj.
- Nakładaj porcje ciastek dużą łyżką na półmisek lub talerz. Możesz także nakładać porcję masy do papilotek.
- Po kilku minutach ciastka zastygną i będą gotowe do jedzenia.
+9
Zobacz galerię
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni: