Wśród owoców królują jabłka – dostępne w wielu odmianach – a także soczyste gruszki, śliwki i winogrona.
[foto:7641186]
Miłośnicy mniej oczywistych smaków mogą sięgnąć po pigwę, aronię czy żurawinę.
Jesień to także prawdziwe święto warzyw. Na targowych stołach nie brakuje dyń i cukinii, które świetnie sprawdzą się zarówno w zupach, jak i w przetworach.
Oprócz tego kupujący znajdą paprykę, pomidory, bakłażany, ziemniaki, marchew, buraki, kapustę, kalafiory i coraz popularniejszy jarmuż.
[foto:7641191]
Choć tegoroczna susza sprawiła, iż grzybów w lasach jest mniej, wciąż można trafić na borowiki, podgrzybki i kurki – cenione przez smakoszy i amatorów jesiennych dań.
[foto:7641183]
Wrześniowe zakupy to idealna okazja, by wzbogacić jadłospis w lokalne, sez











