Chciałbyś przygotować coś smacznego, bez pieczenia i bezpretensjonalnego? Może mamy dla Ciebie jakąś inspirację! Dziś wspólnie przygotujemy fantastyczne ciasto OREO, zupełnie jak z cukierni! Dzięki załączonemu przepisowi ze zdjęciami oraz instrukcjom wideo, przygotowanie tego smakołyku jest bardzo proste i nie zajmuje wiele czasu!
Czy już zaczynasz się ślinić? Załóż więc czapkę szefa kuchni, chwyć kuchenkę i przygotujmy razem to luksusowe ciasto OREO, jak z cukierni!
Przepis na domowe włoskie naleśniki Foccacia nadziewane szynką i serem – idealne!
Jeśli szukasz więcej dobroci, zdecydowanie spróbuj tego orzechowego deseru!
Luksusowy deser z Nutellą i bitą śmietaną oraz kawą
Pyszny przepis na puszyste ciasto OREO:
Czego potrzebujemy:
- ciasteczka oreo
- 100 g roztopionego masła
- 400 g mascarpone
- 400 g bitej śmietany
- 200 g cukru pudru
Jak postępować:
1) Zacznij od oddzielenia ciasteczek od kremu.
2) Wymieszać suche herbatniki.
3) Do wymieszanych herbatników dodać masło i dokładnie wymieszać.
4) Rozłóż masę herbatnikową w formie i dokładnie wygładź.
5) Teraz ubić śmietanę z cukrem.
6) Dodać mascarpone i ponownie ubić.
7) Następnie dodać krem z ciasteczek OREO.
8) Na koniec dodaj do kremu kawałki połamanych ciasteczek OREO.
9) Rozprowadź krem równomiernie na spodzie z herbatników i dokładnie go wygładź.
10) Wstawić ciasto do lodówki na 2 godziny.
11) Po wyjęciu ciasta z piekarnika udekoruj je kremem i pokruszonymi ciasteczkami.