Jak drylować czereśnie? Te niezawodne sposoby musisz znać! Sprawdź, jak łatwo pozbyć się pestek z owoców w kilka chwil

stronakuchni.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Bryam Blanco/Unspplash.com


Sezon na czereśnie i wiśnie trwa w najlepsze, więc chętnie sięgamy po te sezonowe owoce. Wykorzystujemy je w kuchni do ciast, placków, gofrów i kompotów. Z drylowanych czereśni czy wiśni chętnie też robimy domowe przetwory na zimę. Podpowiadamy, jak skutecznie usunąć pestki z owoców bez bałaganu. Sprawdź te niezawodne triki na drylowanie czereśni czy wiśni.

Niezawodna drylownica: przydatny kuchenny gadżet. Te tanie urządzenie warto mieć w kuchni

Kto raz skorzystał z drylownicy, ten wie, iż to bardzo przydatne kuchenne akcesorium. W sklepach znajdziemy różne warianty urządzenia. Począwszy od kompaktowych ręcznych modeli, aż po zaawansowane drylownice z wygodnym pojemnikiem na pestki. jeżeli chcemy ułatwić sobie życie i uniknąć kuchennego bałaganu, warto zaopatrzyć się w takie akcesorium. Najprostsze modele zajmują kilka miejsca w kuchennej szafce, bardziej zaawansowane potrzebują zdecydowanie więcej przestrzeni. Z dobrej jakości drylownicą skutecznie usuniemy pestki w kilka chwil, a czereśnie zachowają swój pierwotny kształt. Dlatego, jeżeli mamy trochę wolnej gotówki i miejsce w szufladzie czy na kuchennej półce, zdecydowanie warto pomyśleć o funkcjonalnej drylownicy.

Idź do oryginalnego materiału