Przepis na jajka faszerowane pieczarkami
czas przygotowania: ok. 15 minut
porcja na 10 przekąsek
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- 250 g pieczarek,
- 2 łyżki majonezu,
- 1 łyżeczka masła,
- 0,5 łyżeczki soli,
- szczypta pieprzu,
- szczypiorek do dekoracji,
- 1 łyżka oleju do smażenia.
Zobacz także: Jajka faszerowane łososiem, najlepszy przepis na ekspresowe śniadanie wielkanocne. Zrobisz w 5 min. Smakują obłędnie
Jak zrobić jajka faszerowane pieczarkami?
- Pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj. Możesz to zrobić bardzo gwałtownie dzięki malaksera kuchennego.
- Podsmaż pieczarki na patelni z olejem i masłem.
- Jajka przekrój na pół, wyjmij delikatnie żółtka i przełóż do miseczki.
- Dodaj do żółtek pieczarki, majonez, sól i pieprz. Wymieszaj całość widelcem, by rozdrobnić żółtka.
- Nadziej pieczarki farszem.
- Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Posyp nim faszerowane pieczarki.
Sprawdź także: Jajka faszerowane awokado na Wielkanoc. Przepis na przystawkę. Sprawdź sposób na zdrowszą przekąskę na świątecznym stole
+10
Zobacz galerię
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni: