Przepis na jajka w wiosennym sosie
czas przygotowania: ok. 15 minut
porcja: na 4 osoby
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo,
- 10 rzodkiewek,
- 1 ogórek,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
- pół łyżeczki soli,
- szczypta pieprzu.
Zobacz także: Jajka faszerowane pieczarkami. Przepis na jajka z pieczarkami na Wielkanoc. Pyszna przekąska w 15 minut
Jak zrobić jajka w wiosennym sosie?
- Wszystkie warzywa umyj i osusz.
- Rzodkiewkę i ogórek drobno pokrój. Możesz je gwałtownie posiekać dzięki robota kuchennego.
- Posiekaj koperek i szczypiorek. Odrobinę szczypiorku odłóż do dekoracji.
- Przełóż wszystkie składniki do miseczki, dodaj majonez, śmietanę, sól i pieprz.
- Wymieszaj sos i przełóż na półmisek.
- Jajka przekrój na pół i przełóż na półmisek z sosem.
- Całość możesz dodatkowo posypać dla dekoracji pozostałym szczypiorkiem.
Zobacz także: Bezkonkurencyjne jajka faszerowane szynką. Przepis na niezawodną przekąskę, która będzie hitem na wielkanocnym stole
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni: