Gulasz węgierski z dynią

kwestiasmaku.com 3 tygodni temu

Gulasz jesieniarski 🎃🍁🎃🍁🎃🍁 z dużą ilością warzywnych dodatków! Oprócz charakterystycznej dla gulaszu węgierskiego czerwonej papryki, mamy tutaj pieczarki, dynię a także suszone pomidory. Ten gulasz to festiwal kolorów i smaków! Samo patrzenie wywołuje apetyt :)

Do gulaszu użyłam mięsa wołowego, ale jeżeli wolimy - sprawdzi się oczywiście mięso wieprzowe. Różnica jest tylko w czasie gotowania mięsa (wołowina dłużej), ale znaczenie też ma wielkość kawałków i konkretny rodzaj mięsa (część).

Gulasz to bardzo fajny sposób na rodzinny obiad, który można zrobić z wyprzedzeniem jak i odgrzewać w kolejnych 1 - 2 dniach. Można zamknąć na gorąco i trzymać w lodówce trochę dłużej. Polecam np. z dodatkiem pieczonych ziemniaków.

Idź do oryginalnego materiału