Agnieszka Hyży pochwaliła się na swoim profilu na Instagramie przepisem swojego męża, Grzegorza, na domowe burgery. Kiedy wokalista zabierze się za ich przygotowanie, to efekt dosłownie zwala z kolan. Ten przepis ma być wiosennym hitem w domu państwa Hyżych. Zobacz, czy przyjmie się również u ciebie!
Grzegorz Hyży jest znany z tworzenia spektakularnych, popularnych w całej Polsce hitów. Okazuje się jednak, iż jest w stanie zrobić to nie tylko na estradzie czy studiu nagraniowym, ale również w swojej… kuchni. Tymczasem jego żona, Agnieszka, dziennikarka i prezenterka, postanowiła zrelacjonować poczynania męża. Wygląda na to, iż oboje zrobili to, na czym dobrze się znają!
Przepis na domowe burgery Grzegorza Hyżego, który piosenkarz wciela w życie pomiędzy koncertami, rzeczywiście prezentuje się nieźle. Chyba trzeba po prostu zaufać Agnieszce, która twierdzi, iż to danie smakuje wybornie. Recepturę poznasz już za chwilę — później pozostanie już tylko zarezerwowanie sobie wolnego dnia na grillowanie. To się naprawdę opłaci!
Grzegorz Hyży pokazał, jak robi domowe burgery – Pyszności; foto: Instagram
Domowe burgery według Grzegorza Hyżego
Składniki:
- mielone mięso wołowe, najlepiej z antrykotu,
- bułki na burgery,
- sałata,
- pomidor malinowy,
- ulubiony ser żółty,
- parmezan,
- płynny miód,
- sól, pieprz
- mielona papryka
- domowy sos BBQ.
Sposób przygotowania:
- Agnieszka Hyży przypomina, iż ważna jest jakość mięsa. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie kawałka antrykotu w sklepie i poproszenie o zmielenie go na dziale mięsnym.
- Kiedy już będziesz miał mięso dobrej jakości, uformuj z niego kotlety. Dopraw je szczyptą soli, pieprzu i papryki, a następnie polej odrobiną miodu.
- Tak przygotowane kotlety grilluj na rozgrzanym ruszcie, po około cztery minuty na stronę. Na sam koniec połóż na nich po plastrze żółtego sera.
- Sos BBQ wzbogać niewielką ilością tartego parmezanu.
- Bułki przekrój na pół i zacznij układać domowe burgery. Najpierw wysmaruj spody sosem BBQ, a następnie połóż na nich sałatę, mięso z serem, po plastrze pomidora, a na wierzch ponownie sos. Całość przykryj drugą połową bułki. Smacznego!