Grażyna Torbicka zdradziła, jak dba o sylwetkę. Je wszystko, ale ma jedną zasadę

pysznosci.pl 1 rok temu

Grażyna Torbicka to dziennikarka i osobowość telewizyjna, której nikomu nie trzeba przedstawiać. Gwiazda od lat zachwyca profesjonalizmem i klasą. Uznanie budzi też jej uroda i nienaganna sylwetka. Ostatnio zdradziła sekrety swojej diety. Jej szczegóły wielu z was zaskoczą.

Grażyna Torbicka to jedna z ulubionych telewizyjnych gwiazd. Jej styl jest nie do podrobienia. Oryginalne kreacje, olbrzymia wiedza i klasa to wielkie atuty dziennikarki. Wielu zastanawia się, w czym tkwi sekret jej urody, promiennej cery i wspaniałej figury. Tym bardziej, iż gwiazda wielokrotnie podkreślała, iż nigdy nie korzystała z możliwości medycyny estetycznej. Nie jest też zwolenniczką katowania się na siłowni.

Jak Grażyna Torbicka dba o swoją figurę?

Grażyna Torbicka szczerze przyznała, iż jej sylwetka nie jest efektem katorżniczych ćwiczeń na siłowni.

– Myślę, iż szczupłą sylwetkę odziedziczyłam po tacie. Nie umiem katować się treningami, dietami, żeby schudnąć. Nie jestem przeciwniczką ćwiczeń, ale sama nigdy nie byłam w żadnej siłowni czy fitnessie – wyznała w jednym z ostatnich wywiadów.

Okazuje się, iż dziennikarka nie jest również fanką restrykcyjnych diet, które wiele innych gwiazd stosuje w trosce o zachowanie dobrej formy i nienagannej figury. Jak podkreśla, stara się jeść to, na co ma ochotę, ale pilnuje, by się nie przejadać.

Czytaj też: Beata Kozidrak całkowicie unika jednej rzeczy w diecie. To dlatego wygląda i czuje się jak bogini

Sekret diety Grażyny Torbickiej

Jak ujawniła gwiazda, jej ulubionymi potrawami są dania kuchni śródziemnomorskiej. I trudno się dziwić, bo w wielu rankingach i badaniach ta dieta określana jest jako najzdrowsza na świecie. Jej podstawą są warzywa, owoce, zboża, ryby i oliwa. Jednak Grażyna Torbicka nie stroni też od makaronów. Jesteście zdziwieni? Wszak makarony od lat uważane są za tuczące. Jednak dziennikarka, przygotowując swoje makaronowe dania, wybiera szczególny rodzaj makaronu.

– W kuchni kocham wszystko, co jest związane z makaronem, ale typowo włoskim, bez jajek, a także różnego rodzaju sosami. Do tego serwuję dużo warzyw i sałatek – ujawniła Torbicka.

Reasumując, ulubione pasty, przygotowywane według reguł klasycznej włoskiej kuchni i zasada „jem połowę” to sekrety idealnej figury Grażyny Torbickiej. Warto się zainspirować!

Lubisz makaron, przygotuj spaghetti bolognese według naszego przepisu:


Idź do oryginalnego materiału