Genialny patent uczestniczki MasterChefa. Tak piecze ziemniaki na grillu

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Wktoria Wilmanowicz pokazała, jak przygotować ziemniaki na grillu - Pyszności; foto: Canva


Umieść ziemniaki na grillu i rozkoszuj się niezapomnianym smakiem i aromatem! Zanim jednak to zrobisz, musisz je wcześniej odpowiednio przygotować. Sposób na to pokazała ostatnio Wiktoria Wilmanowicz, uczestniczka „MasterChefa” i popularna instagramerka, prowadząca profil „Mama w kuchni”.

Wiktoria Wilmanowicz to niezwykle interesująca osobistość świata kulinarnego, która już od pierwszego odcinka 11 sezonu „MasterChefa” wzbudziła wśród widzów sporo sympatii. Dzisiaj młoda kucharka spełnia się nie tylko jako kuchenna artystka, ale również szczęśliwa mama małej Glorii. Jej profil na Instagramie śledzi niemal 20 tysięcy osób, które Wiktoria co jakiś czas raczy ciekawymi i nowatorskimi przepisami.

Wiktoria Wilmanowicz pokazała, jak przygotować ziemniaki na grillu – Pyszności; foto: Canva

Nadejście sezonu grillowego i zbliżająca się majówka nie umknęła uwadze Wilmanowicz, która postanowiła pokazać swoim fanom, jak przygotować idealne ziemniaki z grilla. Ten przysmak znany jest nam od lat, ale sposób gwiazdy „MasterChefa” niewątpliwie nadał mu powiewu świeżości. Jak tę przekąskę proponuje zrobić Wiktoria Wilmanowicz? Okazuje się, iż nie wystarczy tylko wrzucić ziemniaki na grilla i poczekać, aż będą gotowe.

Najlepsze ziemniaki z grilla według Wiktorii Wilmanowicz

Składniki:

  • ziemniaki
  • sól
  • słodka lub wędzona papryka
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Według Wiktorii Wilmanowicz idealna przekąska na majówkę wyjdzie wtedy, kiedy położysz ziemniaki na grilla dopiero po odpowiedniej ich obróbce i doprawieniu. Jak konkretnie to zrobić? Nieobrane ziemniaki oczyść (najlepiej będzie, jeżeli wyszorujesz je miękką szczoteczką, ale uważaj, by przypadkiem nie zedrzeć skórki), a następnie ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.

Wyświetl ten post na Instagramie

Kiedy będą już gotowe, odcedź je z wody, osusz i ponacinaj ostrym nożem z jednej strony. Teraz dopraw je obfitą ilością soli i polej oliwą, a na koniec oprósz szczyptą słodkiej lub wędzonej papryki. Szczypiorek drobno posiekaj i obsyp nim przygotowane ziemniaki. Już prawie gotowe. Teraz wystarczy ułożyć ziemniaki na grilla, upiec, a podczas oczekiwania na ich zrobienie się, nacieszyć nosy cudownym aromatem. pozostało ostatnio porada, tym razem nie od Wiktorii, a od nas: łap za ziemniaczki bardzo szybko, bo schodzą z grilla w okamgnieniu!

Poznaj też przepis na ziemniaki po góralsku. Są przepyszne.


Idź do oryginalnego materiału