Frittata z kiełbasą i grzybami na śniadanie

oen.pl 8 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Ta śniadaniowa frittata wypełniona jest kawałkami kiełbasy, plasterkami grzybów i słodkimi pomidorami, dzięki czemu będzie to śniadanie, które każdy pokocha. Takie proste w wykonaniu, a pełne smaku!

Frittaty są świetną zabawą w przygotowaniu i stanowią sycące śniadanie lub brunch. Czytelnicy pokochali moją frittatę z szynką i cukinią cheddar, która jest równie sycąca i pyszna, którą można delektować się rano. Musisz spróbować obu!

Frittata Z Kiełbasą I Pieczarkami

Śniadanie właśnie stało się lepsze dzięki tej frittacie z kiełbasą i grzybami. Muszę powiedzieć, iż to danie jest idealnym połączeniem smaku pikantnego i pożywnego. To jedno z ulubionych śniadań naszej rodziny lub świetna propozycja na późniejszy brunch! Zaletą jest to, iż jest to pełnowartościowy posiłek, który zapewni uczucie sytości przez cały dzień. Dodaj trochę owoców do boku i bam, magia śniadania.

(Jeśli nie jesteś jeszcze przekonany), gotowanie frittaty z kiełbasą i grzybami na patelni sprawia, iż ​​jest to łatwy posiłek i mniej bałaganu. W ciągu około 30 minut przygotujesz jedną pyszną frittatę z patelni, która wygląda i smakuje niesamowicie! Twoja rodzina będzie zachwycona tym prostym daniem, które zapewnia komfort w najlepszym wydaniu. Idealny na każdy pracowity poranek i najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia!

Co to jest frittata?

Frittata to włoskie danie przypominające omlet lub quiche. „Frittata” oznacza po włosku smażone. Ma bazę jajeczną z różnymi dodatkami mięs, serów i warzyw. Wariacje i dodatki są nieograniczone. Takie proste i takie pyszne!

Składniki Frittata z kiełbasą i grzybami

Podobnie jak omlet, tę frittatę śniadaniową można bardzo łatwo dostosować. To właśnie dodałem, ale możesz to zmienić i dodać wszystkie swoje ulubione miksy! (Wymiary znajdują się w karcie przepisu poniżej.)

  • Kiełbasa: Kiełbasa śniadaniowa mielona gotuje się i pełni rolę głównego białka w daniu.
  • Grzyby: Pokrój w plasterki i usmaż na patelni, aby dodać ziemistej, mięsnej dobroci do śniadaniowej frittaty.
  • Szpinak: Zacznij dzień od pysznych warzyw!
  • Pomidory koktajlowe: Zatem frittata ma w sobie kawałki soczystej dobroci.
  • Zielona cebula: Zawsze ulubiona mieszanka dla nuty smaku i konsystencji.
  • Jajka: Wymieszano na gładko i dodano do zmiksowanych składników.
  • Ciężki krem: Wymieszaj z jajkami, aby były gęste, bogate i kremowe.
  • Ser Mozzarella: Rozdrobnione, aby równomiernie roztopić się w frittacie z kiełbasą i grzybami.
  • Sól i pieprz: do smaku!

Jak zrobić Frittatę

Tę śniadaniową frittatę z kiełbasą i grzybami można przygotować w 4 prostych krokach. To świetna odmiana od śniadania, zawsze jest pyszna! Moja rodzina uwielbia to kompleksowe danie, za pomocą którego wszyscy są syci i usatysfakcjonowani przez cały dzień.

  1. Rozgrzany piekarnik, Ugotuj kiełbasę: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Na średniej wielkości patelni dodaj mieloną kiełbasę. Smażyć i kruszyć, aż całość będzie ugotowana. Następnie wyjmij i odłóż na talerz.
  2. Dodaj warzywa do patelni: Dodaj grzyby i smaż przez 1-2 minuty, a następnie smaż szpinak, aż zacznie więdnąć. Dodaj pomidorki koktajlowe i zieloną cebulę, a następnie przenieś kiełbasę z powrotem do mieszanki.
  3. Mieszanka Jajeczna: W średniej misce połącz jajka, gęstą śmietanę, ser, sól i pieprz. Następnie wylać na kiełbasę i warzywa.
  4. Upiec: Piec przez 15-20 minut lub do momentu, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a masa jajeczna się zetnie.

Pyszne wariacje

  • Mięso: Spróbuj dodać ulubione mięso mielone. Najlepsza jest wołowina lub wieprzowina, ale kurczak lub indyk również sprawdzi się jako chudsza opcja.
  • Ser: Spróbuj pikantnego sera pieprzowego lub czegoś bardziej łagodnego, na przykład szwajcarskiego lub cheddar, aby zmienić smak!
  • Warzywa: Brokuły, papryka lub kapusta dodają koloru, chrupkości i smaku Twojej frittacie.
  • Przyprawy: Dodaj odrobinę papryki lub przyprawy włoskiej do mieszanki jajecznej!

Przechowywanie resztek śniadaniowych Frittata

Masz dodatki? Zachować je! Ta frittata z kiełbasą i grzybami świetnie nadaje się do przechowywania i delektowania się nią później. Owiń patelnię plastikową folią lub przenieś do hermetycznego pojemnika. Wtedy wytrzymuje w lodówce do 4 dni. Możesz także zamrozić frittatę na okres do 2-3 miesięcy.

Podgrzewaj pojedyncze plasterki w kuchence mikrofalowej lub całą frittatę w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 350 stopni Fahrenheita.

Więcej przepisów na pyszne śniadania

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Na średniej wielkości patelni dodaj mieloną kiełbasę. Smażyć i kruszyć, aż całość będzie ugotowana. Wyjmij i odłóż na talerz.

  • Dodaj grzyby i smaż przez 1-2 minuty, a następnie dodaj szpinak, aż zacznie więdnąć. Dodaj pomidorki koktajlowe i zieloną cebulę, a następnie dodaj kiełbasę z powrotem do mieszanki.

  • W średniej misce połącz jajka, gęstą śmietanę, ser, sól i pieprz. Wylać na wierzch kiełbasy i warzyw. Piec przez 15-20 minut lub do momentu, aż wierzch będzie złocistobrązowy, a masa jajeczna się zetnie.

Pierwotnie opublikowano 11 marca 2020 r
Zaktualizowano 27 grudnia 2023 r

Kalorie: 210kcalWęglowodany: 3GBiałko: 12GTłuszcz: 17GTłuszcz nasycony: 8GCholesterol: 205mgSód: 255mgPotas: 274mgBłonnik: 1GCukier: 1GWitamina A: 1378j.mWitamina C: 7mgWapń: 117mgŻelazo: 1mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału