Food Hall Starego Browaru świętuje rok działalności i zaprasza na serię listopadowych wydarzeń

codziennypoznan.pl 2 godzin temu

Food Hall, mieszczący się na drugim piętrze pasażu, od początku miał być miejscem spotkań.

„Przy stole najlepiej się rozmawia. Dlatego w Food Hallu mamy aż 600 miejsc siedzących – idealnych na spontaniczne wyjścia, spotkania dużych grup czy studenckie integracje” – podkreśla Marta Kabsch-Niedbalska.

Wejście w drugi rok działalności Food Hallu wiąże się z intensyfikacją wydarzeń, które mają animować tę przestrzeń i budować społeczność wokół Browaru.

Pierwszą listopadową atrakcją była premiera rozgrywek Scrabble organizowanych we współpracy z poznańskim klubem Blubry.

„To okazja zarówno dla wyjadaczy, jak i dla początkujących. Nie trzeba przynosić swoich plansz, gry będą dostępne na miejscu. Wstęp na każdą z odsłon jest bezpłatny, bez zapisów” – zapewnia rzeczniczka.

Już dziś, w czwartek, Food Hall wraca z jednym z najpopularniejszych cykli – Bingo.
Prowadzi je Orson Hejnowicz, szef kuchni i twórca konceptu POP2UP, znany ze swojej energii i talentu do angażowania publiczności.

„To absolutny hit. Najnudniejsza gra świata w wykonaniu Orsona staje się najbardziej emocjonującą” – przekonuje Kabsch-Niedbalska.

Do wygrania są nagrody, zarówno za częściowe układy, jak i pełne bingo. Wstęp wolny, start o 18:00.

W niedzielę 23 listopada Food Hall zaprasza na kreatywny relaks. Tym razem w roli prowadzących wystąpią Chuliganki-Poznanianki, które poprowadzą warsztaty DIY z tworzenia biżuterii – naszyjników i pierścionków.

„To idealne wydarzenie na spokojny niedzielny reset, oderwanie się od ekranów i poznanie nowych osób” – dodaje rzeczniczka.

Warsztaty są płatne, obowiązują zapisy przez Instagram twórczyń.

Swoją premierę w listopadzie będzie miał także nowy cykl – International Quiz. Pierwsza edycja odbędzie się 26 listopada i będzie mieć temat przewodni Cuisine – czyli kuchnia i kulinarne ciekawostki.

„Quiz jest po angielsku – chcemy zaprosić do Food Hallu międzynarodową społeczność Poznania: studentów, pracowników korporacji, osoby z wymiany Erasmus. Wiele osób ma wśród znajomych obcokrajowców, to świetna okazja, żeby wyjść razem” – wyjaśnia Marta Kabsch-Niedbalska.

Podczas quizu pojawią się pytania o kuchnie świata, ale także o historię Starego Browaru.

„Będą różne kategorie, również o Browarze – więc można się trochę przygotować” – dodaje z uśmiechem.

Wstęp wolny, start o 18:30. Kolejna edycja quizu odbędzie się 16 grudnia.

W Starym Browarze można już poczuć atmosferę nadchodzących świąt.

„W tym roku mamy instalację inspirowaną zimowymi kurortami – trochę Aspen, trochę bajkowa kraina. To jedna z moich ulubionych dekoracji, przygotowana przez Cają Nowak z Coco Cardboards” – opowiada rzeczniczka.

Niedługo ruszą także przygotowania do obchodów pierwszych urodzin Food Hallu, które przypadają 6 grudnia, w Mikołajki.

„Chcemy dawać ludziom powód, żeby wyjść z domu i spotkać się przy stole. W listopadzie mamy tyle atrakcji, iż każdy znajdzie coś dla siebie” – podsumowuje Marta Kabsch-Niedbalska.

Informacje o wydarzeniach można śledzić na profilach Food Hallu Stary Browar w social mediach oraz na stronie foodhallstarybrowar.com.

Idź do oryginalnego materiału