Tosty francuskie, znane też jako pain perdu (stracony chleb), mają długą historię i są popularne na całym świecie. W wersji słodkiej podaje się je z syropem, owocami i cukrem pudrem. Warianty słone to często te z dodatkiem sera, szynki lub warzyw. W Nowym Orleanie zwane są beignets i serwowane z karmelizowanymi owocami w rumie. Natomiast w kuchni indyjskiej i pakistańskiej można spotkać wersje z chili, kolendrą i przyprawami, które zmieniają tosty w wyrazistą, aromatyczną przekąskę.
Ewa Wachowicz: Tosty francuskie na słono i słodko
angora24.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Tosty francuskie na słono i słodko
Powiązane
Państwowa Inspekcja Sanitarna uruchomiła nowe narzędzie
8 godzin temu
Polecane
Chorujesz na cukrzycę? Zobacz jak ją kontrolować
1 dzień temu












