Wśród najpopularniejszych odmian znajdziemy dynię hokkaido, której słodki, orzechowy posmak idealnie nadaje się do wypieków. Znana również jako dynia wschodnia, pochodzi z Azji, a konkretnie z Japonii, gdzie jest obecna od wieków. Nazwa hokkaido odnosi się do japońskiej wyspy, na której ten produkt zyskał dużą popularność. w tej chwili dynia hokkaido jest uprawiana w wielu krajach na całym świecie, w tym także w Polsce
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Sernik dyniowy
Powiązane
Szykują się na trzeci tajfun w ciągu miesiąca
2 godzin temu
Nowi Partnerzy Międzyzdrojskiej Karty Mieszkańca
2 godzin temu
Polecane
Weź udział online w III Kongresie PTLO
3 godzin temu
Ile można zjeść ksylitolu?
4 godzin temu
Czy osoby starsze powinny jeść nabiał?
9 godzin temu
Gwiazdor "Jeziora marzeń" poinformował o swojej chorobie
23 godzin temu